Trodsalderen: Hvad der sker i dit barn, og hvordan du hjælper dit barn bedst igennem denne fase

Skæld mindre ud – og bliv hørt

 ”Du skal rydde op”….

”Ryd så op!….”

”Har du vat i ørerne?”

Hvis vi skal sige tingene mange gange, bliver vi ofte irriterede. Det kan høres, og det betyder, at dit barn kommer til at føle sig forkert. Det piller ved dit barns selvværd.
Så hvordan man gøre det anderledes? Først og fremmest er det godt, hvis du er nysgerrig på, hvorfor dit barn ikke vil rydde op. Er det midt i en leg eller noget andet?

Børn vil gøre meget for at samarbejde med deres forældre. Men nogle gange, er der noget andet, der fylder. Børn er styret af lyst. Selvom de gerne vil samarbejde, giver det for et barn ikke mening at rydde op. Når noget ikke giver mening, er det svært at få det gjort, Derfor vinder dit barns lyst ofte over viljen til at hjælpe dig.


Prøv at finde ud af, hvorfor dit barn ikke vil rydde op. Giv dig tid og lyt.

Når du lytter til dit barn og prøver at sætte sig ind i dit barns verden, vil det også lytte til dig.

Det er helt fint at sætte grænser. Vær samtidig tålmodig. Og hjælp kærligt til.

Så i stedet kunne ovenstående lyde: ”Jeg vil gerne have, at du rydder op”.
Måske siger dit barn: ”Jeg gider bare ikke”.
”Ok. Hvis du vil fortælle mere om, hvorfor du ikke har lyst, vil jeg gerne høre det. [pause] Lige nu vil jeg gerne have, at du rydder op. Skal vi tage nogle ting hver?”


Du kan godt rumme dit barn og samtidig sætte din grænse - det er ikke modsætninger

Hvis dit barn stadig ikke vil, så se om du kan rumme dit barns følelser og samtidig holde fast i, at I skal rydde op. Det er ikke to modsætninger.
Se om du kan blive ved med at interessere dig for, hvorfor dit barn ikke vil rydde op. Måske kan du bedst få et svar, når I er ude af situationen. Måske er der et eller andet, barnet har oplevet, og så flød bægeret lige over, da der skulle ryddes op. Det, at du interesserer dig for dit barns indre liv vil være af stor betydning, fordi det signalerer, at du tager dit barn alvorligt.

Så det vigtige er:

  • At du kan rumme dit barns følelser.
  • At du er autentisk og sætter grænser, som kommer inde fra.
  • At du interesserer dig for dit barns indre liv.

Hvis du gør det, vil dit barn lytte efter dig – vel at mærke uden du råber.

Leder du efter noget, der kan hjælpe dig og din familie?

Jeg tilbyder en afklarende samtale på et kvarter. Så vi sammen kan finde ud af, hvordan jeg kan hjælpe din familie. Og du kan mærke efter, om jeg er det rigtige match for din familie. 

Jeg hjælper familier, der elsker deres børn overalt på jorden, men som er løbet ind i noget, der er svært. Og hånden på hjertet. Det gør vi nok allesammen på et eller andet tidspunkt. Find en tid i min kalender og lad os tale om det. Book en afklarende samtale

Slip for de opslidende konflikter med dit barn

Vil du gerne have færre konflikter med dit barn i hverdagen?

- Så har jeg lavet en guide til dig

Med guiden kan du finde ud af, hvordan du kan gå til konflikterne med dit barn på en ny måde, så I kan få tilliden, overskuddet og kærligheden tilbage i jeres hverdag og mellem jer.

Lidt om mig

Det gør en verden til forskel - for dig og for dit barn - hvis du møder dit barns udbrud og følelser på en anden måde, end du gør i dag. Hvis du virkelig forstår, hvad det er, dit barn har brug for, når bægeret flyder over. Den indsigt vil jeg gerne give dig. For det var det, der gjorde en verden til forskel for mig. Og nu kan jeg bare nyde hverdagen med mine børn. 

>