Udtalelser om familierådgivning

Nu giver jeg ordet videre...
Hør hvad andre familier har fået ud af et forløb med familierådgivning 

I stedet for at jeg fortæller en hel masse, vil jeg give ordet til nogle af de skønne familier, som har været igennem et forløb med familierådgivning. Så de med deres egne ord kan fortælle om, hvad forløbet hos mig har betydet for deres familie.

profile-pic
Mathilde - Har en dreng på 3 år og en dreng på 6 år

"Jeg vil helt klart anbefale Sophia til alle, som ønsker familierådgivning. Det har været en af de bedste investeringer i min familie nogensinde"

Jeg kontaktede Sophia, fordi vi har en meget viljestærk og følsom 3-årig med en vrede, som fyldte alt for meget i vores hverdag, og gav os alt for mange konflikter i familien - både med vores søn og mellem os forældre. Det tærede på os alle sammen, og jeg var meget bekymret - både for vores 3-åriges udvikling og selvværd - og for, om vi som familie kunne blive ved med at klare det store pres, det var at have så konfliktfyldt en dagligdag.

Jeg søgte efter råd på nettet, og faldt over Sophia og hendes blog, hvor jeg ret hurtigt stødte på en beskrivelse af netop vores udfordringer. Jeg tilmeldte mig et af Sophias webinarer om børns vrede, hvor hun kom med konkrete råd til at håndtere de mange konflikter og vredesudbrud, og fandt hurtigt ud af, at jeg måske kunne finde mere hjælp hos Sophia.

Sophia gav mig en forståelse af, hvad der rørte sig i min 3-årige dreng, og kom med en række konkrete redskaber til at hjælpe ham og komme vores mange konflikter til livs. Jeg fik også en bedre forståelse af, hvordan det hele påvirkede mig som forælder, og hvordan mine egne følelser og handlemønstre var medvirkende til den dårlige spiral, vi var havnet i. Konflikterne herhjemme er blevet meget færre, og når de opstår, har jeg meget nemmere ved at være i dem.

Sophia tog udgangspunkt i vores specifikke situation og skabte nogle trygge rammer for at tale om vores udfordringer.

Hun startede med at komme hjem til os og møde os og vores drenge, og hvor vi fik en fælles snak på børnenes præmisser om, hvordan det er at være en del af vores familie. Sophias tilgang gjorde en kæmpe forskel, idet vi fik sat ord på de svære konflikter hjemme hos os - og vores 3-årige begyndte faktisk allerede her at virke mere harmonisk og glad.

Herefter gik jeg i et forløb hos Sophia, hvor vi fra gang til gang vendte forskellige problematikker og metoder til at afhjælpe dem, som jeg prøvede af mellem vores møder. Det har gjort en kæmpe forskel for vores familie. Vi har fået en meget mere harmonisk dreng og har lært at rumme hans følelser på en helt anden måde end før.

Jeg synes godt, om, at Sophia ikke kun kommer med konkrete forslag til nye måder at handle på, men hjælper også med at forstå følelserne bag et barns adfærd.

I starten var jeg udmattet og slidt op af bekymringer og daglige konflikter, og havde svært ved at tro på, at vi nogensinde kunne få det godt som familie. Nu har jeg fået en lang række gode redskaber, som hjælper mig med at møde begge mine drenge og være i de svære situationer på en helt anden måde, end før. Jeg føler mig meget klogere på både mine børn men også på mine egne reaktionsmønstre, hvordan de er opstået, og hvordan jeg kan ændre dem.

Forløbet hos Sophia fungerede rigtig godt som helhed, hvor jeg både fik helt konkrete nye redskaber at arbejde med i forhold til at hjælpe min dreng og samtidig fik ændret mit eget adfærdsmønster via refleksioner i vores samtaler.

Jeg vil helt klart anbefale Sophia til alle, som ønsker familierådgivning. Det har været en af de bedste investeringer i min familie nogensinde.

I min omgangskreds er Sophia nu kendt som "børnehviskeren," da det var tæt på at være sådan, jeg oplevede effekten, allerede efter hendes indledende besøg hjemme hos os :-)

profile-pic
Kathrine og Mikkel - Har to drenge på 5 og 3 år

"Vi vil anbefale Sophia til enhver tid, for Sophia har givet os de værktøjer, som vi havde brug for, og hun forstod at sætte sig ind i vores situation"

Vi var røget ind i et kedeligt mønster, hvor vi råbte af drengene og miskommunikerede. Vores store dreng havde daglige udbrud, hvor han græd og var frustreret, og vi havde mistanke om lavt selvværd. Der var også mange voldsomme konflikter mellem drengene.

Sophia kom hjem til os og mødte vores drenge i trygge rammer. Hun vendte tingene på hovedet og gav os andre vinkler på de svære situationer.

Noget vi var specielt glade for var, at Sophia skabte nogle trygge rammer. Og med hendes faglige dygtighed, følte vi os forstået fra start. Hun hjalp os med at se bag adfærden og bedre forstå, hvorfor vores børn handler, som de gør.

Vi kunne specielt godt lide hendes rolige tilgang, og hvordan hun kunne se bag vores børns adfærd. Og at hun tager udgangspunkt i vores specifikke situationer.

I starten var vi frustrerede og magtesløse, og havde svært ved at løse konflikter mellem drengene, og svært ved at forstå vores store dreng. Nu har vi fået nogle vildt gode redskaber med, som har klædt os på til at være i de svære situationer, og se vores drenge med andre øjne. Vi har nemmere ved at være i konflikterne nu, da vi er meget klogere på vores børn, fordi vi kan se bag om adfærden.

Vi vil anbefale Sophia til enhver tid, for Sophia har givet os de værktøjer, som vi havde brug for, og hun forstod at sætte sig ind i vores situation.

Har du lyst til, at vi tager en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig og din familie? Så gå ind og book mig til en afklarende samtale (det er helt gratis). Her kan du booke en afklarende samtale

“Vi tog kontakt til Sophia, fordi vi var lidt tyndslidte og frustrerede over de mange og til tider også voldsomme konflikter, vi havde med særligt vores yngste søn på 10 år"


Bjørg og John - Har to drenge på 10 og 13 år

“Vi tog kontakt til Sophia, fordi vi var lidt tyndslidte og frustrerede over de mange og til tider også voldsomme konflikter, vi havde med særligt vores yngste søn på 10 år. Vi havde behov for værktøjer til at håndtere konflikterne - og endnu bedre - komme dem i forkøbet.

Sophias metoder, teori, tilgang og baggrund talte godt til os og vores personligheder, og vi følte os trygge i processen.

Sophia hjalp os med at se på os selv og vores familie med andre øjne, og hun kunne hjælpe os med konkrete værktøjer, vi kan øve os i at bruge i hverdagen, som passer til os.

Vi havde ikke kig på så mange andre muligheder. Sophia tiltalte os begge, efter vi hver især havde talt med hende indledende. Men det, at Sophia kom hjem til os og familien, inden vi startede, synes vi gav et rigtig godt udgangspunkt. Så kunne Sophia se, opleve og mærke dynamikkerne, som vi havde brug for hjælp til at løse.

Sophia var rigtig dejlig konkret i råd og vejledning, så vi efter hver session i forløbet havde konkrete værktøjer med hjem. Sophia har også en fin og struktureret tilgang med tilbageblik, opsamling, status, og så var der god sammenhæng i forløbet.

Sophia er meget hjertelig, rummelig og forstående – og samtidig meget professionel. Der er struktur i hele forløbet, så man ikke føler, man sejler væk i et følelsesmæssigt kaos og manglende overblik.

Ja, vi vil helt bestemt anbefale Sophias familierådgivningsforløb til andre! Sophia er dygtig og har et godt fagligt fundament, hun trygt og dygtigt rådgiver og vejleder ud fra.

Hun ser os åbent og uden forbehold og hepper og støtter i vanskeligheder og sejr. Det føles trygt og opløftende, og vi kan i dag langt, langt bedre håndtere og komme godt videre i de konflikter, der kommer”.

"Jeg kunne specielt godt lide, at hun var ultra konkret, at hun gav eksempler på, hvordan kan sætningen lyde, som jeg siger til mit barn"


Sara og Daniel - Har en dreng på 7 og en pige på 3 år

Vi fik en afklarende samtale med Sophia, fordi vi havde i noget tid haft et meget ’presset’ familieliv, og som tærede både på parforholdet, energien og overskuddet. Det var svært at finde hoved og hale i hvad og hvordan, vi kunne blot konstatere og vi alle som familie var kede. Og der var brug for handling. Så vi igen kunne overskue hverdagen sammen, uden skrig, skænderier, diskussioner, skældud etc.

Vi havde forud for Sophia set en psykolog, sammen som par – hvilket vi har gjort før og også var godt. Men vi nåede hurtig til en erkendelse af, at kernen vil vores udfordrende hverdag handlede mest af alt om os som familie og hverdagssituationerne. Derfor googlede vi familierådgivere i Nordsjællands området og faldt over Sophias side. Udsagnene og beskrivelserne på Sophias hjemmeside var genkendelige, og at hun tilbød 15 min snak – bare lige for at se om hun nu kunne hjælpe, og vi kunne mærke efter om hun var det rigtige at snakke med, var nok til at vi tænkte, hun var den rette familierådgiver. + hendes tilgang er funderet i Blackbird institute.

Det som var gennemgående fra første møde med Sophia og til sidste konsultation, var at Sophia var enormt konkret. Jeg tror ikke, at man i dag som moderne forældre/familie har brug for at få at vide, hvad der er rigtig eller forkert, når man får børn. Det tror jeg mange familier, som oftest ikke har mangel på ressourcer eller refleksion og som netop overskud til at søge hjælp, faktisk ved.

Vi ved godt, at man ikke skal true, manipulere, beskylde eller skælde sit barn ud, men vi gentager et mønster fra egen opvækst fra en anden tid og vi har brug for terapi/rådgivning, hvor man meget konkret får at vide ’Hvordan lyder det, når jeg skal sige X, Y, Z til mit barn?’, ’Hvordan er mit toneleje?’ eller hvad kan jeg gøre i stedet for i en given situation eller problematik – hvad er alternativet? Og det er Sophia afsindig god til. Og hun er god til at give en fornuftig forklaring på, hvorfor tingene hænger sammen, som de gør. Og hvordan en fastlåst situation kan gribes an og løsnes op. Derudover går Sophia til udfordringer, hvor hun har øje på ressourcerne og ikke manglerne.

Noget, der var særligt ved Sophia var, at hun tilbød hjemmebesøg, og at hun havde den introducerende samtale inden vi startede i forløb for at afstemme forventninger/matche og at hendes tilgang funderede sig i Blackbird Institute. Samt at hun var tæt på vores bopæl.

Jeg kunne specielt godt lide, at hun var ultra konkret, at hun gav eksempler på, hvordan kan sætningen lyde, som jeg siger til mit barn. Hvordan formulerer jeg mig, overfor mit barn i en given situation? Hendes empatiske tilgang :)

Siden vi startede i Sophias forløb er vi kommet meget langt. Vi er et helt andet sted. Vi falder stadig i og synes familielivet er svært og tingene går også i hårdknude, men vi har en værktøjskasse nu. Hvor vi kan gribe fat i flere forskellige ting og få vendt skuden. Og det benytter vi os af, og det er et helt andet udgangspunkt at have, en før vi havde brugt tid med Sophia.

Jeg vil helt klart anbefale Sophias forløb til andre. Og det gør jeg. Fordi hun funderer sin praksis i BlackBird Institute, hun er empatisk og i øjenhøjde. Og super dygtig.

"Jeg er overrasket over, hvor hurtigt vi er kommet fra en anspændt situation med mange søskendeskænderier til en situation, hvor det stort set ikke er et emne herhjemme længere"


Julie Caspersen - Har en dreng på 8 år og en pige på 5 år

Jeg henvendte mig til Sophia, fordi jeg var tyndslidt af at høre mine to børn skændes. Jeg var hele tiden på vagt – klar til at gyde olie på de oprørte vande. Samtidig stressede de høje lyde mig gevaldigt. Delvist fordi jeg følte, at jeg skulle være klar til at gribe ind når som helst.

Jeg kendte til Sophia i forvejen og vidste derfor, at hun var garant for både en personlig varme og høj faglighed. Jeg var interesseret i, hvilke muligheder Sophia kunne se i min situation med den store viden, som jeg vidste, at hun besad.

Sophia var god til at lytte og spørge ind til vores ageren i konkrete situationer. Når hun havde forstået vores perspektiv, så var hun god til at tilbyde en anden måde at anskue en situation på. Derudover har der været noget konkret viden, som har været hjælpsomt. Fx om hvordan børn fungerer forskelligt og derfor har behov for, at jeg henvender mig forskelligt til dem.

Jeg kunne godt lide at Sophia forholdt sig udømmende til det, vi fortalte, og at hun var meget nærværende og forstående overfor, at det simpelthen er udfordrende at være forælder! Sophias rum virker trygt og velkommende.

Jeg er overrasket over, hvor hurtigt vi er kommet fra en anspændt situation med mange søskendeskænderier til en situation, hvor det stort set ikke er et emne herhjemme længere. Det kan virkelig betale sig at sætte en lup på sine problemer – så forandrer de sig. Vores forløb har været kort i forhold til denne tematik. Der har dog meldt sig nye spørgsmål undervejs som godt kan tåle udforskning. Måske vi finder tid og råd til at kigge på det også.

Jeg vil i høj grad anbefale Sophias familierådgivning til andre. Nogle gange skal der ikke så mange justeringer til at forandre en hel masse. Og forældreglæde er vigtigt for hele familien!

"Sophia taler ud fra et dejligt og kærligt børne- og familiesyn. Det er rart at læne sig ind i, og prøve at bringe med hjem i sin egen familie"


Trine Kaae - Har to piger på 1 og 3 år

Jeg henvendte mig fordi vores familie havde svært ved at lande i, at have fået et ekstra lille familiemedlem. Min store datter reagerede voldsomt på at have fået en lillesøster, og jeg havde fået en belastningsreaktion, efter et turbulent år. Vi havde behov for rådgivning ift hvordan vi bedst kunne hjælpe vores store pige, og for hjælp til at lave nogle nye mønstre herhjemme, så jeg kunne blive mindre belastet.

Jeg valgte Sophia, fordi jeg havde fået hende varmt anbefalet. Og så vidste jeg, at hun var uddannet fra Blackbird Institute, som jeg har et rigtig godt indtryk af.

Sophia var en stor hjælp. Hun gav kærlige og konkrete råd. Lyttede, spejlede og belyste. Min store datter synes stadig det kan være rigtig svært at være storesøster, men nu håndterer vi og oplever det på en anden måde. Jeg tror på, at min datter i højere grad, føler sig set og mødt nu, end før vi startede hos Sophia. Meget af arbejdet handlede også om mig og mine mønstre. Sophia var virkelig en god sparringspartner, og hjalp mig til en bedre forståelse af mig selv.

Sophia taler ud fra et dejligt og kærligt børne- og familiesyn. Det er rart at læne sig ind i, og prøve at bringe med hjem i sin egen familie.

Det er dejligt at være til sessioner hos Sophia, man føler sig tryg, velkommen og set i et kærligt lys - selv når man taler om situationer, hvor man ikke har været den bedste version af sig selv.

Sophia så både på vores familie som en helhed, og på hvert enkel af os som individ. Hun hjalp os til at sætte en bedre, mere holdbar kurs. Problemerne forsvandt ikke med et trylleslag - de er der endnu. Men vores tilgang til dem er anderledes, og vores bevidsthed om dem gør, at vi ofte får truffet nogle andre og bedre valg for os selv og vores familie.

Jeg kan varmt anbefale et forløb hos Sophia. Af grundene ovenfor

Og så vil jeg bare sige tusind tak, for et dejligt forløb :)

"Vi kom fra et sted hvor baseline var, at vi ofte var i alarmberedskab og er nu et sted, hvor baseline er, at der er ro i familien"


Ane og Lasse - Har en dreng på 6 år, en dreng på 3 år og en pige på 1 år

Jeg kontaktede Sophia, fordi vores dreng på 3 år reagerede ofte med at slå og var meget "all over the place", så vi havde en konstant følelse af at være alert.
Vi reflekterede frem og tilbage over, hvad der kunne ligge bag og prøvede forskellige ting af for at give ham andre muligheder end at slå.
Vi følte, vi var løbet tør for nye perspektiver og havde brug for input udefra for at se situationerne på en ny måde. Sophia skrev om forskellige slags forløb, hvilket gjorde det mere overskueligt at handle på at komme i gang med et forløb. Derudover var der mulighed for at man kunne booke Sophia til at ringe.

Sophia tager udgangspunkt i samme tilgang som "Drop Opdragelsen" af Fie Hørby, hvilket var afgørende for, at vi valgte at tage fat i hende. Derudover var hun med på, at vi lige skulle mødes og se om vi havde kemi, hvilket også var rigtig rart.

Sophia hjalp ved at give os nye perspektiver på situationerne. Ofte kom vi hjem med et nyt syn på situationerne. Derudover fik vi aftalt en indsats vi skulle arbejde med frem til næste forløb. Det medførte, at vi havde fokusområder og gav en følelse af fremdrift - især da Sophia gennemgik vores forløb med hvilke ting, vi havde været igennem, var det tydeligt. Derudover fik vi bedre forståelse for vores egen adfærds indflydelse på situationerne, og hvilke følelser vi selv havde ude at gå.

Vi havde egentlig en følelse af, at vi allerede havde udtømt alverdens perspektiver, men ofte kom Sophia med nogle andre eksempler på, hvad der skete indeni vores børn. Jeg oplevede, at de bedste situationer opstod, når vi havde nogle konkrete eksempler med, som vi kunne tale ud fra.

Jeg kunne særligt godt lide, at vi kunne få skræddersyet inputs til netop vores situation. Mange andre steder kunne vi få inputs, men der var udgangspunktet at håndtere ét barn ad gangen. Med tre børn står vi ofte i en situation, hvor vi skal forholde os til følelser fra tre forskellige aldersgrupper.

Det var virkelig rart, at Sophia tog ansvar for fremdriften i samtalerne, så jeg kunne have et frirum, hvor jeg vidste, at vi nåede det, jeg gerne ville nå, og det skulle Sophia nok sørge for.

Det var virkelig rart, når man derhjemme hele tiden har ansvar for sin familie, at kunne møde op et sted, hvor det er en anden, der har ansvaret. Jeg kunne godt lide, at Sophia tog eksempler med fra sig selv - det gjorde det mere nærværende og vedkommende. Hun var også meget åben overfor, at vi som forældre er forskellige og bekræftede os egentlig bare i, at vi kan noget forskelligt.

Vi var motiverede til at få inputs til nye strategier for at gribe situationer med børnene anderledes an. I processen er vi blevet klogere på vores børn, men især på os selv, og vi har mærket den effekt der er af, at vi voksne begynder at gøre tingene anderledes.

Vi kom fra et sted hvor baseline var, at vi ofte var i alarmberedskab og er nu et sted, hvor baseline er at der er ro i familien.
Vi har taget situationerne bid for bid og kan nu se, at de små skridt har medført en stor forandring. Det der især fungerede godt var, at vi havde en eller to ting vi skulle arbejde med frem til næste session. Så kunne vi evaluere på effekten efterfølgende.

Jeg vil gerne anbefale et familierådgivningsforløb hos Sophia, fordi hun giver input, der er skræddersyede til de situationer, vi står i og tager højde for, hvem vi er som mennesker. Her er der ikke én bestemt opskrift man skal følge, men derimod lære sig selv bedre at kende, så man kan finde ind til den adfærd, der rummer den man er, men også rummer børnene for dem de er.

profile-pic
Emilie og Philip Dalby - Har to drenge på 8 og 3 år.

"Det er som at have fået sin familie tilbage"

 Vores familie var på randen af opløsning på grund af daglige konflikter og skænderier.

Sophia kom hjem til os og mødte vores familie. Hun så, hvordan vi var, når vi var sammen. Hun kunne derfra, med kyndig vejledning, guide os videre og give os nogle redskaber til, hvordan vi kunne være sammen på en konstruktiv og rar måde.

Nu har vi det bedre hele familien indbyrdes, end vi har haft det i flere år.

Det er som at have fået sin familie tilbage.

Vores forløb hos Sophia er helt sikkert den bedste investering i vores familie, vi har gjort meget længe.

Sophia er virkelig god til at lytte, fornemme og få alle til at føle sig hørt. Hun hjælper også både børn og voksne med at få sat ord på alle de følelser, der måtte være…

Sophia er meget empatisk, engageret og oprigtig i sin måde at håndtere både børn og voksne på. Det giver en følelse af at være i gode og trygge hænder.

“Fra første dag ændrede hele vores kamp-stemning sig til at min dreng ville have en krammer i stedet for at slå”


Henriette Nørgaard - Har en dreng på 5½ år og en pige på 3 år

Jeg kontaktede Sophia, fordi jeg var i fysiske kampe med min 5½ årige dreng. Vi var hele tiden i konflikt om kravsituationer.

Jeg var meget ked af det, fik det fysisk skidt, blev stresset, og mit system kunne ikke klare al den konflikt.

Sophia gav mig roen tilbage - jeg skiftede energi i min kommunikation da jeg fik tiltro til at jeg kunne løse det ved at rumme, ved at forstå og tale med min dreng.

Fra første dag ændrede hele vores kamp-stemning sig til at min dreng ville have en krammer i stedet for at slå.

Sophia gav mig troen på og redskaberne til, at jeg kunne løse situationerne med min dreng, og denne ro vender jeg tilbage til, når jeg begynder at hidse mig op.

Jeg valgte Sophia, fordi jeg søgte på den sætning, som jeg selv synes beskrev min situation: “magtkampe med mit barn”, og så landede jeg på Sophias blog, som ramte præcis min oplevelse. Jeg snakkede kort i telefon med Sophia og valgte et forløb.

Sophia hjalp mig, fordi hun gav mig en forståelse for, hvad der sker inde i min drengs hoved... Al anden hjælp jeg havde fået indtil da kørte altid på generelle familie/par dynamikker. Jeg manglede simpelthen at få specifik viden om, hvordan vi tackler vores dreng og hans voldsomme temperament.

Jeg kunne specielt godt lide, at Sophia skabte forståelse for, hvad der skete indeni min dreng, og så bagefter trak tråden helt ned på hverdag og adfærd; på hvad kunne jeg gøre dér og dér. Begge dele var lige vigtige. Og forståelsen har givet mig ro.

Forløbet er godt, fordi Sophia er anerkendende og nærværende. Hun lytter til din situation og hjælper dig. Jeg kan varmt anbefale forløbet hos Sophia - og har faktisk allerede gjort det.

"Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi vi havde udfordringer med mange konflikter i familien, særligt med vores søn på 7 år, som er meget viljestærk"


Forældre - Har en dreng på 7 år og en pige på 3 år

Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi vi havde udfordringer med mange konflikter i familien, særligt med vores søn på 7 år, som er meget viljestærk, og på Sophias hjemmeside kunne genkende os selv i beskrivelserne og i hendes tilgang til børn. Det var særligt det, at hun skrev om børn, der er viljestærke, og ikke så parate til at samarbejde, der gjorde at vi følte os set. Sophia hjalp os ved at give os en meget bedre forståelse for, hvorfor vores søn gør som han gør. Og konkrete værktøjer.

Vi har tidligere læst bøger og fået råd (som vi ikke nødvendigvis havde bedt om) fra andre. Og fælles for dem var, at de ikke talte ind i de udfordringer, som vi oplever.

Vi kunne rigtig godt lide, at Sophia ikke kun kommer med konkrete handlingsanvisninger, men hjælper med at se bag om vores barns adfærd.

Samtidig er det meget gavnligt med et lidt længere forløb, hvor det føles som om vi kommer godt rundt om udfordringerne
Det har været et godt forløb. Det, at første gang er hjemme hos en selv, fungerer godt, og det giver mening, at hun har mødt vores børn.

Jeg kan helt klart anbefale Sophias forløb til andre. Det er en unik mulighed for at få en bedre forståelse af, hvorfor ens børn gør, som de gør.

"Vi kæmpede især med, at vores børn slog, når de blev vrede eller kede af det, og vi var nået til et punkt, hvor vi følte os magtesløse og ikke vidste, hvad vi skulle stille op"


Forældre - Har en pige på 7 år og en dreng på 5 år

Vi tog kontakt til Sophia, fordi vi stod i en situation, hvor konflikter fyldte en meget stor del af vores hverdag. Både konflikter mellem vores to børn og konflikter, som vi havde med dem. Vi kæmpede især med, at vores børn slog, når de blev vrede eller kede af det, og vi var nået til et punkt, hvor vi følte os magtesløse og ikke vidste, hvad vi skulle stille op. Vi manglede nogle konkrete værktøjer til at komme videre.

Vi følte, at vi havde en god kemi med Sophia fra begyndelsen. Det betød meget.

Sophia gav os et reelt indblik i, hvad der ligger bag ved børnenes handlinger og reaktioner. Vi fik en forståelse af, hvorfor de reagerer, som de gør. Ikke mindst gav hun samtidig konkrete råd til, hvad vi kunne sige og gøre i de specifikke situationer, hvilket var præcis, hvad vi havde brug for.

Sophia hjalp med at få os til at omfavne de følelser og reaktioner, som børnene udviste i stedet for at forsøge at ændre dem. Vi fik en forståelse af, hvad der ligger bag reaktionerne, og hvordan vi kan støtte op om de følelser, som børnene har, og hvordan vi kan hjælpe med at sætte ord på følelser og tanker, som de selv har svært ved at forklare.

Vi havde brug for en, der ikke talte i overordnede termer og konklusioner, men som gav os meget konkrete råd og løsninger. Helt ned til det specifikke ordvalg, som vi kan bruge i de enkelte situationer. Og det var netop dét, som Sophia tilbød.

Hele forløbet har været meget trygt og godt. Vi begyndte med at få et besøg af Sophia hjemme hos os selv, og derefter havde vi samtaler hos hende. Det fungerede rigtig godt hele vejen.

Sophia får helt klart vores anbefaling. Vi har haft en rigtig god oplevelse med vores forløb, og det har gjort en stor forskel i vores lille familie.

"Vi var særligt glade for, at der var god tid og forståelse til at tale om de detaljer, vi ønskede at få løst, og vi følte at hun var 100% på vores side"


Thomas og Lotte - Har to drenge på 7 og 10 år

Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi vi havde et højt konfliktniveau i familien med kraftige humørsvingninger og vredesudbrud.

Vi valgte Sophia, fordi det virkede som om hun havde erfaring med netop de problemer, som vi havde vi vores familie. Den korte indledende samtale bekræftede vores tro på at et forløb kunne hjælpe os videre.

Gennem forløbet hos Sophia fik vi et større indblik i at se tingene på en anden måde. Det var godt at få en udefra til at sætte ord på konflikterne. Vi fik større forståelse af, at det ikke er alting, der kan løses, og nogle ting må man bare acceptere. Og at konflikterne kan opstå, selvom vi gør det rigtige. Det hjalp også bare at sige noget højt.

Vi var særligt glade for, at der var god tid og forståelse til at tale om de detaljer, vi ønskede at få løst, og vi følte at hun var 100% på vores side.

Vi kunne virkelig godt lide, at Sophia var støttende og gjorde meget for at forstå vores situation. Hun virkede oprigtigt interesseret i vores børn og vores problemer. Hun var god til at sætte sig ind i vores og børnenes liv og tænkemåder, og komme med forslag til, hvordan vi kunne gøre.

Når vi havde været til samtale hos Sophia, havde vi altid en god positiv fornemmelse om, at vi gjorde det rigtige, og det nok skulle blive godt.

Vi har været meget glade for forløbet med Sophia. Det har hjulpet at få talt forskellige situationer igennem, og selvom vi grundlæggende ikke har ændret meget, så har vi fået en øget forståelse for vores børns adfærd.

Vi har også fået en tro på, at det vi gør i forhold til vores børn er det rigtige, og en større accept af, at livet i vores familie aldrig vil blive fri for konflikter, men at det, lige som alle de glæder vi har, er en del af familielivet.

"Jeg kunne specielt godt lide den anerkendende tilgang og hendes evne til at se en situation fra børneperspektiv, hvilket gav god inspiration til at tolke og forstå børnene i hverdagens konflikter"


Ann-Sophie - Har to drenge på 4 og 1,5 år

Jeg bookede en afklarende samtale med Sophia, fordi jeg havde en følelse af ikke at kunne nå ind til vores 4 årige. Vi ønskede hjælp til, at vores hverdag blev mere harmonisk og med færre konflikter og råben. Vi ønskede, at relationen mellem vores to drenge (på 4 og 1,5 år) blev bedre, og at begge børn blev mindre fysiske i konflikter.

Vi valgte Sophia, fordi jeg følte at eksemplerne på hjemmesiden ramte vores situation meget godt. Vi havde ikke kigget på andre løsninger, og det virkede let at gå til med de forløb, Sophia tilbød.

Sophia hjalp os med udgangspunkt i specifikke konfliktsituationer, vi havde oplevet. Her gav hun os et par ekstra øjne og et andet perspektiv.

Jeg kunne specielt godt lide den anerkendende tilgang og hendes evne til at se en situation fra børneperspektiv, hvilket gav god inspiration til at tolke og forstå børnene i hverdagens konflikter.

Jeg oplever, at vi er blevet klogere på vores børns adfærd og bedre kan hjælpe dem. Derfor er konflikterne blevet kortere og færre.

Og vi øver os stadig ;) særligt i at kunne sige fra og sætte grænser - uden at det optrapper konflikten.

Vi var rigtig glade for Sophias forløb. Vi vil anbefale det til andre som oplever en stor frustration i hverdagen og en følelse af konstant at skulle være i beredskab.

Hvis det er noget, du gerne vil have hjælp til, kan du booke en afklarende samtale med mig. Så vi sammen kan få en snak om, hvad din familie har brug for. Samtalen er uforpligtende og gratis. Du kan du booke en afklarende samtale med mig lige her

profile-pic
Helene - Har en dreng på 7 år og en pige på 1 år

"Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det"

Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi jeg ønskede mere ro på os herhjemme, hvor børnene nogle gange er årsag til, at min mand og jeg bliver uenige. Den anden grund var, at jeg var bekymret over min søns trivsel i skolen, og jeg følte mig meget alene med at håndtere det.

Forløbet endte med at hjælpe mig med de to emner, men jeg fik også en endnu større gave med: At jeg kan begynde at slippe tvivlen på mig selv om mor, at turde tro på, at jeg gør det godt. At jeg er en god mor.

Jeg valgte Sophia, fordi min søster havde god erfaring med hende. Efter jeg havde læst mere om Sophias baggrund på hjemmesiden, besluttede jeg, at både CV og den gode anbefaling var nok til at tage fat i Sophia. Den indledende samtale bekræftede mit indtryk, og jeg valgte at købe et lille forløb hos hende.

Sophia hjalp mig, fordi hun var god til at sætte nye ord på dynamikkerne herhjemme. Og hun er god til at lytte og giver ærlig feedback på en meget respektfuld måde. Det hjalp mig også meget, at jeg fik tid og plads til selvrefleksion. Det at tale højt om mine følelser gav mig også en del indsigter.

Jeg kan tydeligt mærke, at hun har god forståelse for børn og det, de har brug for. Og generelt synes jeg, hun var god til at rumme mig og alle mine følelser og ord. Det er det ikke alle, der kan – det kræver, at terapeuten kan rumme og se mere holistisk på situationen - og det kan Sophia. Og det har jeg brug for, da jeg taler meget og selv reflekterer meget.

Hun giver også feedback på en meget respektfuld måde og er god til at anerkende på en ærlig og oprigtig måde. Samtidig greb hun også fat i noget, hvis hun kunne mærke, at det jeg gjorde, ikke stemte overens med den viden hun har om, hvad der fungerer på børn.

Jeg kunne se på hendes ansigt, når der var noget, og så sagde Sophia det også med det samme. Det synes jeg er ærligt, troværdigt, fagligt og autentisk, og det giver mig endnu mere tillid til hendes rådgivning.

Det var dejligt at vide, at jeg havde et bestemt antal samtaler med hende. Jeg følte mig lettet og støttet allerede efter første gang, og jeg føler mig meget mere i ro nu end før.

Jeg kan mærke, at jeg håndterer min søn og skolen rigtigt nu. Jeg gør det godt, og den viden gør, at jeg ikke går i forsvar når min mand er uenig med nogle af mine valg ift. børnene. Jeg er blevet bevidst om mine værdier, at jeg for eksempel vælger at bruge tid på putning om aftenen af vores børn, og det ved jeg nu er super værdifuldt for dem - og det fortsætter jeg med. Og meget mere.

Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det. Og jeg ved, at jeg giver mine børn kærlighed og selvværd.

Jeg vil anbefale Sophias familierådgivningsforløb til andre - om det er hele familien eller blot for eksempel moren, der taler med Sophia, så er det en god investering i fundamentet i ens liv. Hvis ikke familielivet fungerer, så fungerer ens eget liv jo heller ikke.

Jeg kan mærke, at jeg har fået mere ro på mig selv og jeg er blevet mere selvsikker som mor. Jeg er ikke mere drænet af bekymringer og irritation som før. Det er en gave til mig og mine børn og mand. Jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg ville tale med Sophia en anden gang, hvis jeg mærker, at noget fylder for meget, og jeg ikke lige kan se, hvad den rette løsning er.

Er det også noget, du godt kunne tænke dig at få ind i dit liv? Så kontakt mig for en afklarende samtale. Samtalen er gratis og uforpligtende. Her kan du booke en afklarende samtale

Copyright sophiaccrasmussen.dk

færre konflikter i familien

Vil du gerne have færre
konflikter med dit barn i hverdagen?

Få fingre i min guide lige her.

Få min guide “Vejen til færre konflikter” plus mine nyhedsbreve med inspiration til dit familieliv ved at tilmelde dig her:

>