jeg raaber af mit barn

“Jeg råber af mit barn” - Det var engang min virkelighed, men det er det heldigvis ikke mere

Og det er også hele grunden til, at jeg er familierådgiver. Fordi jeg kender følelsen af at blive grebet af afmagt og vrede i konflikterne med mine børn. Derfor hjælper jeg forældre, der oplever det samme. Men som gerne vil ændre på, hvordan tingene er. 

Hvis det er sådan, du også har det, er jeg simpelthen så glad for, at du er landet her. For så kan vi i fællesskab få dig om på den anden side. Til et sted, hvor du faktisk kan nå ind til dit barn. Og styrke både dit barns selvopfattelse, men også jeres indbyrdes relation. Men mindst ligeså vigtigt er det for mig, at vi også arbejder med det, der sker inde i dig. Når vi kommer derhen, ved jeg, at det vil bringe dig og dit barn tættere på hinanden. Og det ser jeg som en kæmpe ære og tillidssag at få lov til at være en del af. 

Du kan læse mere om, hvad andre forældre og familier har fået ud af et samarbejde med mig her.  


Hvis der er noget i dit familieliv, du gerne vil have hjælp til, kan du booke en afklarende samtale med mig. Så vi stille og roligt sammen kan få en snak om, hvad din familie har brug for. Samtalen er helt uforpligtende og gratis. Du kan booke din afklarende samtale lige her  

Hvordan forstår du, hvad dine børn har brug for, uden hele tiden at gå på kompromis, når du lever i en børnefamilie?

Det gør en verden til forskel - for dig og for dit barn - hvis du møder dit barns udbrud og følelser på en anden måde, end du gør i dag. Hvis du virkelig forstår, hvad det er, dit barn har brug for, når det er, at bægeret flyder over. Den indsigt vil jeg gerne give dig. 

Nogen gange skal der meget til. Andre gange skal der ikke så meget til. Det kommer an på, hvad du selv kommer med. Og om du er indstillet på virkelig at arbejde med dig selv. Jeg elsker personligt at arbejde med de gamle mønstre, jeg har med i min bagage. For når vi arbejder med de mønstre, vi hver især har, kommer det til at ændre vores hverdag på den lange bane. Hvis vi ikke gør noget nyt, sker der heller ikke noget nyt. 

Du kan læse mere om et forløb hos mig med familierådgivning og familieterapi her. 


Din børneopdragelse behøver aldrig stoppe med at udvikle sig

De råd, jeg giver dig i dag, er ikke nødvendigvis de råd, jeg ville give dig, hvis jeg mødte dig og dit barn om et år. Det er klart, for børn hele tiden udvikler sig. Langt hurtigere, end vi voksne gør. Så vi er nødt til at sikre os, at de redskaber, du har i din værktøjskasse, hele tiden er opdaterede. 

Men hvad der derimod virker rigtig godt på den lange bane er, når vi forældre arbejder med os selv og vores egne mønstre. Den viden holder længe og gennem alle dit barns faser. 

Det kræver mod at kigge på sig selv, se, hvad der trigger os, og finde ud af, hvor det kommer fra. Men jeg lover dig, at det er det hele værd, selvom det kan være grænseoverskridende. Jeg er med dig hele vejen. På din side. Og jeg har kun fokus på at hjælpe dig og din familie. Så du kan blive den forælder, du gerne vil være. 

Løsningerne er indeni dig. Og jeg har værktøjerne til at spørge ind, så vi kan komme frem til de gamle mønstre, der ender med at styre dig i konflikterne. Jeg kan hjælpe dig derhen, hvor du pludselig selv kan finde gode løsninger på fastlåste konflikter. Også dér, hvor du før slet ikke kunne se, hvad du skulle gøre. Husk på, at det altid er i orden at spørge om hjælp. Også i ens forældreskab. Det er modigt og virkelig stærkt, fordi du blot vil gøre det absolut bedste for dine børn. 

Jeg ved det, for det virker i mit eget liv. Det er et liv, hvor jeg ikke har dårlig samvittighed. For mine børn har det godt med masser af overskud på selvværdskontoen. Og jeg nyder at være sammen med dem. Også når vi har konflikter. Og dem er der masser af (for det er ikke et liv uden konflikter). Men vigtigst af alt, har jeg ro i maven - selv under konflikterne.


Har du brug for hjælp, er du mere end velkommen til at booke en afklarende samtale. Du booker en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op. Du skal ikke gøre andet end at sidde klar ved telefonen. Du kan booke din samtale her  

jeg raaber af mit barn

Hvad er en “god” mor eller far? Jeg tror ikke, at der er én rigtig måde at være forælder på

I stedet er jeg optaget af at finde ud af, hvilke værdier der er vigtige for dig i dit forældreskab. Når vi som forældre ved, hvor vi vil hen, kan vores barn også mærke det, og så kan hele familien slappe mere af. Mit mål er, at du kan holde op med hele tiden at være din egen værste kritiker. Vores børn har ikke brug for fejlfrie forældre. De har bare brug for os. 

Jeg har fokus på at give dig redskaber, så du kan gøre tingene på en måde, der er rigtig for lige præcis dig og din familie. Jeg kan give dig inputs og viden om, hvad der er godt for børn. Men det er dig, der vælger, hvilke værdier der er vigtige i din familie. Du kender dine børn allerbedst.


“Mine børn stresser mig og driver mig til vanvid” - kender du følelsen? 

Sådan havde jeg det engang på daglig basis. Selvom mit udgangspunkt, da jeg blev mor, var, at jeg ville give mine børn det bedst mulige liv, jeg kunne. Ligesom alle andre forældre. 

Jeg har en dreng og en pige på 10 år og bor sammen med min mand, som jeg har været sammen med i 20 år. 

Men engang blev jeg frustreret over at opdage, at jeg tit skældte mine børn ud, og jeg havde dårlig samvittighed over, at jeg ikke var den mor, jeg længtes efter at være. Jeg ville gerne gøre tingene anderledes, men jeg vidste ikke hvordan. Jeg blev bare så sur, og min tone var alt for hård hele tiden. Jeg lød som min egen far. 

Jeg kunne genkende den måde, mine børn kiggede på mig, når jeg skældte dem ud, fordi jeg selv er blevet skældt ud på samme måde. Men samtidig kunne jeg også mærke, at det gjorde ondt inde i mig, når de pressede mig ud over min egen grænse. 

Det føltes som om, der ikke var plads til mig, og jeg syntes i bund og grund, det var urimeligt, at jeg tænkte, at det var mine børns ansvar at give mig plads, for det er jo ikke børns ansvar. Men det var, sådan jeg følte det. Og det var ikke rimeligt overfor dem. Så jeg satte mig for at finde ud af, hvad der var sket med mig og dynamikkerne i vores familie.

Jeg kom i et forløb med en familierådgiver, og det gjorde en verden til forskel for både mig og mine børn. Det har på mange måder ændret vores liv og deres barndom. De behøver ikke at føle sig forkerte af meget skæld ud mere. Og jeg kan bare stornyde dem og være mor med god samvittighed. 

Den dag i dag er jeg vild med, at min viljestærke datter holder på sit. Det har været godt for vores relation. Og så er jeg glad for, at hun netop på grund af sin viljestyrke er så god til at kæmpe for sig selv, men at jeg nu også godt kan sætte mine grænser.

Hvis jeg ikke havde haft den viden, jeg har i dag, ville vi have oplevet hårde og konstante magtkampe, og det var gået ud over hendes selvværd og vores relation. Og så ville jeg heller ikke være i stand til at hjælpe familier som din med at lande, som jeg er landet i min egen familie. Og det under jeg alle mennesker. For det føles helt fantastisk.


Har du lyst til, at vi tager en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig og din familie? Så gå ind og book mig til en afklarende samtale (det er helt gratis). Du kan booke din afklarende samtale her.  


Min familierådgiver-uddannelse og baggrund gør mig godt rustet til at hjælpe dig og din familie 

Jeg er uddannet familierådgiver fra Blackbird Institute, og jeg er kandidat i pædagogik og sociologi (cand.scient.soc. og cand.pæd.) fra RUC. Jeg er inspireret af Jesper Juul, Fie Hørby, Lars J. Sørensen og Patty Wipfler.

Mit afsæt er min uddannelse som familierådgiver, som betyder, at jeg kan læne mig ind i en faglig viden om, hvordan børns hjerner fungerer, hvad der virker på børn, og hvordan man støtter dem bedst.

Gennem 12 år har jeg arbejdet terapeutisk med mennesker i Re-evaluation Counseling (RC). Jeg er certificeret RC-lærer (du kan læse om RC på rc.org og på handinhandparenting.org). Det betyder, at jeg har stor erfaring med, hvordan mennesker har brug for at blive mødt, og hvad der skal til for, at de bliver bedst hjulpet. Og det gælder jo selvfølgelig også børn og deres forældre.

jeg raaber af mit barn
jeg raaber af mit barn

Copyright sophiaccrasmussen.dk

>