familieraadgivning

Mine forløb med familierådgivning hjælper dig med at nå ind til dit barn igen

For alt for mange børnefamilier fylder konflikter meget i hverdagen. Du kender sikkert følelsen af at være lige ved at eksplodere. At nu vælter korthuset snart, hvis du ikke gør noget … 

Du behøver ikke acceptere tingenes tilstand. 

I mine forløb med familierådgivning og familieterapi arbejder vi med mange forskellige problemstillinger, som ofte følger med livet i en børnefamilie. 

Måske du kan genkende nogen af de her situationer … 

 • Dit barn har svært ved at acceptere et nej, og alt, du siger, er til diskussion - så der bliver en hujen og skrigen, når han eller hun ikke får sin vilje.

 • Dine børn gejler hinanden op og har konflikter dagen lang, så det nogle gange kan føles som om, du bor med vilde dyr.

 • Du tænker “i dag bliver det anderledes” - men stemningen i familien bliver ved med at være under nulpunktet - og det suger al energien ud af dig.

 • Når du bliver presset, eksploderer du indimellem overfor dit barn, også selvom du virkelig ikke har lyst.

 • Du føler lidt, at du har mistet dig selv i den forælder, du er blevet.

 • Dit barns selvværd er måske dårligt - og du ved ikke, hvordan du skal ændre det.

 • Du føler dig nogle gange magtesløs, fordi du har svært ved at nå ind til dit barn. 

Hvis det her lyder som dig, er du landet det helt rette sted her hos mig

For når vi er bevidste omkring vores mønstre og opmærksomme på, når noget ikke fungerer, kan vi også ændre på det. Dit barn og dig fortjener at kunne have det godt sammen uden at råbe og have konflikter hvert femte minut. 

Det er helt okay at bede om hjælp. Det er ikke en falliterklæring. Tværtimod er det en enorm styrke. Du kan godt glæde dig, til vi skal i gang. For med mig som familierådgiver, får din familie en allieret. Én, der er altid på hele familiens side. 

Hvis du har lyst til at høre lidt mere og finde ud af, om familierådgivning er noget for din familie, kan du booke en afklarende samtale her. Du finder selv en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op. Samtalen er helt uforpligtende og koster dig ikke noget.


Familierådgivning i København, Hillerød og omegn: Du kan godt nå ind til dit barn (selvom det lige nu føles umuligt) - og jeg kan lære dig hvordan

Det er aldrig for sent at ændre på tingene i din familie. Så du kan komme tæt på dit barn igen. Og få skruet op for alt det gode i din familie. Som, du véd, er der. Det ér det. Selvom det virker som en fjern drøm lige nu.

Men det er ikke langt væk. Det ved jeg. For jeg har selv været igennem det, og jeg kan lære dig det. Hvis du er klar til en forandring i din familie, så kommer jeg til at være der med dig hele vejen. Jeg skræddersyr et forløb med enten familierådgivning eller familieterapi, så det passer præcis til din familie. 


familieraadgivning

Udgangspunktet for alle mine forløb: Konkrete råd fra din familierådgiver, der gør en forskel 

Jeg tilbyder som udgangspunkt 3 forskellige forløb, som du kan læse mere om længere nede på siden, men fælles for dem alle er, at vi stiller skarpt på, hvad det er, der sker, når I har alle jeres konflikter, sådan at I kan få konkrete råd, I rent faktisk kan bruge.

Med i alle mine forløb er … 

 • En introduktion til "Konfliktmestrings"-mindsettet, som på meget kort tid vil gøre, at I vil få færre konflikter, fordi du finder ind til dit barn igen

 • Lokalisering af kernen af udfordringerne med dit barn. Vi går på opdagelse i, hvad der sker i dit barns hjerne, når han eller hun reagerer, som han eller hun gør, og hvordan du kan støtte dit barn bedst i de reaktioner

 • Konkrete råd til at vende jeres konfliktsituationer, så du kommer tættere på dit barn. Glæd dig, for det er råd, der bliver skræddersyet, så de passer præcis til dig og din familie. Du går hjem med noget helt konkret, du kan sige og gøre anderledes i den næste konflikt med dit barn

 • Indsigt i, hvad der sker i dig, når du bliver trigget af dit barn og lærer, hvordan du undgår at lade dig vælte af konflikterne med dit barn

 • Feedback fra din helt egen familierådgiver, når du har afprøvet rådene af i praksis. Glæd dig til en helt ny hverdag, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde at være sammen med dit barn.

Uanset om det er familierådgivning eller familieterapi, så bliver hele forløbet skræddersyet, så det passer til din familie. Jeg ser, hvad der sker i din familie, og sammen finder vi ud af, hvad der skal til, for at du kan bryde ud af de gamle mønstre, så du har ro i konflikterne og samtidig når ind til dit barn. 


Det er vigtigt, at I alle sammen bliver hørt i starten af forløbet - også dine børn

I starten af alle forløb holder vi en opstartssession, der varer 60 minutter. Her deltager hele din familie. Jeg tilbyder at komme hjem til jer, når I bor på Nordsjælland eller i København, for at oplevelsen er så tryg som mulig - især for børnene. Det er selvfølgelig op til dig, om du gerne vil have dine børn med. Det er dig, der kender dine børn bedst. Vi finder ud af sammen, hvad der passer bedst til din familie. Hvis du er tvivl, hjælper jeg dig gerne i den afklarende samtale.

For det er rart for børnene at blive hørt. Det kan godt være hårdt at snakke om det, der er svært, og samtidig kan det også være en stor lettelse at få sagt de svære ting højt. Sammen med en familierådgiver, der ved, at I allesammen gør det så godt, I kan, og derfor også ved, at der ikke er nogen, der er forkerte. Jeg dømmer ikke hverken børn eller voksne. 

Vi tager en runde, hvor I alle siger noget, I synes, der er godt i jeres familie og noget, der kan være svært. Og der er ingen tvang. Alle må sige så lidt eller meget, som de vil. 

Din investering for opstartssessionen er 2.700 kr.

Efterfølgende fortsætter vi forløbet hos mig i mit lokale i Hillerød eller i København, hvor det bare er mig, dig og eventuelt din partner. Du kan vælge mellem Det eksklusive forløb, Mellem-forløbet og SOS-forløbet. Dem kan du læse mere om herunder.

Familieraadgivning

 

Det eksklusive forløb på 14 timer: Til dig, der vil gå all in, lære at sætte grænser og ikke længere gider at fumle dig frem

Det her forløb er til dig, der vil gøre alt, hvad du kan for at løse udfordringerne i din familie, fordi det går galt igen og igen. Du er klar til at gå all in. Du er færdig med lappeløsninger og med at fumle dig frem.

Du vil tages i hånden og guides hele vejen af én, der kan gennemskue, hvad der sker i din familie (fordi du har svært ved selv at se klart efterhånden). Og du er klar til at prøve nye ting af, så du kan nå ind til dit barn. Og få din familie tilbage.

I det her forløb finder vi to sammen ind til præcis dét, der virker på dit barn. Og som samtidig passer til dit unikke forældreskab, for vi er alle forældre på vores egen måde. 

Du er klar til at gøre det, der skal til for at få et solidt og ordentligt fundament til resten af jeres liv. Og du vil have støtte og hjælp hele vejen, så du ved, at du gør det rette. Du vil kort sagt have din familie tilbage - sådan som du drømmer om, at den kan blive.


Det eksklusive forløb indeholder: 

 • 14 gange 60 minutters 1:1 sessioner med mig (i hver session får du helt konkrete værktøjer, så du ved præcis, hvad du kan sige og gøre anderledes i den næste konflikt med dit barn)
 • “Konfliktmestrings”-mindsettet som lydfil - så du kan høre det igen og igen
 • Lydfilen “Sådan sætter du dine grænser og passer samtidig på dit barn”
 • Jeg sidder klar ved telefonen hver tirsdag kl. 11-13 - så du kan få svar på konkrete spørgsmål
 • Rådgivning på mail

Din investering for Det eksklusive forløb er 8 rater à 2.275 kr. 


Jeg starter altid med en uforpligtende samtale. Det tager et kvarter, og du booker selv tiden i min kalender. Så kan vi sammen finde ud af, hvordan jeg bedst kan hjælpe din familie.
Du kan booke din afklarende samtale her. 

Mellem-forløbet på 10 timer: Boost dit barns selvværd, og styrk jeres relation

Der er mange af de grundlæggende ting, som du har styr på, men der er alligevel noget, der stikker lidt dybere, og det skal I bare have hjælp til. Nu. For konflikterne bliver bare ved og ved. Du har brug for en ved din side, der kan gennemskue, hvorfor det gang på gang går galt. Her er Mellem-forløbet et godt valg.

Hvis du er klar til at få input udefra, vil jeg rigtig gerne hjælpe dig med at se ud over den måde, du plejer at gøre tingene på. Sådan at du kan få vendt det hele, så problemerne ikke bliver ved med at komme igen, men så I én gang for alle kan komme dem til livs.

Mange af de forældre, jeg møder, frygter også, at konflikterne ikke kun spolerer den gode stemning, men også sætter dybere spor på sigt. Kan det gå ud over børnenes selvværd? Jeres relation på sigt? Måske du begynder at tvivle på, om du gør det godt nok som forælder? Vi er alle sammen de bedste forældre, vi kan være for vores børn, men derfor skader det ikke at få ny indsigt, sådan at du kan bygge dit barns selvværd op i stedet for, at det føles som om, du piller dit barn ned. Konflikterne skaber en kløft mellem jer, og det er næsten ikke til at holde ud. Det behøver du heller ikke længere.

Mellem-forløbet indeholder:

 • 10 gange 60 minutters 1:1 sessioner med mig (i hver session får du helt konkrete værktøjer, så du ved præcis, hvad du kan sige og gøre anderledes i den næste konflikt med dit barn)

 • “Konfliktmestrings”-mindsettet som lydfil - så du kan høre den igen og igen

 • Rådgivning på mail

Din investering for Mellem-forløbet er 6 rater à 2.250 kr.


Jeg starter altid med en afklarende samtale. Du booker en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op på det aftalte tidspunkt. Samtalen er helt uforpligtende og koster dig ikke noget.
Du kan booke en afklarende samtale her. 

SOS-forløbet på 5 timer: Knæk koden til de konflikter med dit barn, der opstår igen og igen

Din familie kører egentlig ret godt. Men det er alligevel den samme slags situation, der bliver ved med at ende i en konflikt, når hverdagen kører derud af. Og du har ikke lige fundet koden til, hvordan du kan løse det. Den vil jeg gerne give dig.

Det går egentlig godt nok i hverdagen, men kun lige indtil, dit barn får tændt for en eller anden kontakt i dig. Du bliver så vred, og du vil gerne forstå, hvordan du kan hjælpe dit barn og også dig selv med at komme bedre igennem jeres konflikter, så de ikke påvirker jeres forhold i fremtiden. Der skal helt klart enkelte justeringer til. Men I er ikke så langt fra, at jeres familie igen kører på skinner. Det er målet med dette lidt kortere forløb.

SOS-forløbet indeholder: 

 • 5 gange 60 minutters 1:1 sessioner med mig (i hver session får du helt konkrete værktøjer, så du ved præcis, hvad du kan sige og gøre anderledes i den næste konflikt med dit barn)

 • “Konfliktmestrings”-mindsettet som lydfil - så du kan høre det igen og igen

Din investering for SOS-forløbet er 3 rater à 2.497 kr.

Jeg starter altid med en afklarende samtale. Du booker en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op på det aftalte tidspunkt. Det er helt uforpligtende og koster dig ikke noget andet end din tid. Du kan booke din afklarende samtale her. Jeg glæder mig til at tale med dig.

Det siger andre familier om min familierådgivning og familieterapi

Dem, der bedst ved, hvordan du har det lige nu, er familier ligesom din egen. Så derfor vil jeg nu give ordet til nogle af de familier, der har været på mit forløb, så de kan fortælle med deres egne ord, hvad de har fået ud af det. De ved nemlig om nogen også, hvordan det føles, når du kommer ud på den anden side.


Hvad siger andre om familierådgivning
Testimonial familierådgivning Kathrine og Mikkel

"Nu har vi fået nogle vildt gode redskaber med, som har klædt os på til at være i de svære situationer"

Vi var røget ind i et kedeligt mønster, hvor vi råbte af drengene og miskommunikerede. Vores store dreng havde daglige udbrud, hvor han græd og var frustreret, og vi havde mistanke om lavt selvværd. Der var også mange voldsomme konflikter mellem drengene.

Sophia kom hjem til os og mødte vores drenge i trygge rammer. Hun vendte tingene på hovedet og gav os andre vinkler på de svære situationer.

Noget vi var specielt glade for var, at Sophia skabte nogle trygge rammer. Og med hendes faglige dygtighed, følte vi os forstået fra start. Hun hjalp os med at se bag adfærden og bedre forstå, hvorfor vores børn handler, som de gør.

Vi kunne specielt godt lide hendes rolige tilgang, og hvordan hun kunne se bag vores børns adfærd. Og at hun tager udgangspunkt i vores specifikke situationer.

I starten var vi frustrerede og magtesløse, og havde svært ved at løse konflikter mellem drengene, og svært ved at forstå vores store dreng. Nu har vi fået nogle vildt gode redskaber med, som har klædt os på til at være i de svære situationer, og se vores drenge med andre øjne. Vi har nemmere ved at være i konflikterne nu, da vi er meget klogere på vores børn, fordi vi kan se bag om adfærden.

Vi vil anbefale Sophia til enhver tid, for Sophia har givet os de værktøjer, som vi havde brug for, og hun forstod at sætte sig ind i vores situation”.

- Kathrine og Mikkel     
Har to drenge på 5 og 3 år

Hvad siger andre om familierådgivning
Anmeldelse af familierådgivning hos Sophia C.C. Rasmussen

"Det er som at have fået sin familie tilbage"

“Vores familie var på randen af opløsning på grund af daglige konflikter og skænderier.

Sophia kom hjem til os og mødte vores familie. Hun så, hvordan vi var, når vi var sammen. Hun kunne derfra, med kyndig vejledning, guide os videre og give os nogle redskaber til, hvordan vi kunne være sammen på en konstruktiv og rar måde.

Nu har vi det bedre hele familien indbyrdes, end vi har haft det i flere år.
Det er som at have fået sin familie tilbage.

Vores forløb hos Sophia er helt sikkert den bedste investering i vores familie, vi har gjort meget længe.

Sophia er virkelig god til at lytte, fornemme og få alle til at føle sig hørt. Hun hjælper også både børn og voksne med at få sat ord på alle de følelser, der måtte være…

Sophia er meget empatisk, engageret og oprigtig i sin måde at håndtere både børn og voksne på. Det giver en følelse af at være i gode og trygge hænder”.

- Emilie og Phillip Dalby    
Har to drenge på 8 og 3 år

Hvad siger andre om familierådgivning
Anmeldelse familierådgiver

"Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det".

“Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi jeg ønskede mere ro på os herhjemme, hvor børnene nogle gange er årsag til, at min mand og jeg bliver uenige. Den anden grund var, at jeg var bekymret over min søns trivsel i skolen, og jeg følte mig meget alene med at håndtere det.

Forløbet endte med at hjælpe mig med de to emner, men jeg fik også en endnu større gave med: At jeg kan begynde at slippe tvivlen på mig selv om mor, at turde tro på, at jeg gør det godt. At jeg er en god mor.

Jeg valgte Sophia, fordi min søster havde god erfaring med hende. Efter jeg havde læst mere om Sophias baggrund på hjemmesiden, besluttede jeg, at både CV og den gode anbefaling var nok til at tage fat i Sophia. Den indledende samtale bekræftede mit indtryk, og jeg valgte at købe et lille forløb hos hende.

Sophia hjalp mig, fordi hun var god til at sætte nye ord på dynamikkerne herhjemme. Og hun er god til at lytte og giver ærlig feedback på en meget respektfuld måde. Det hjalp mig også meget, at jeg fik tid og plads til selvrefleksion. Det at tale højt om mine følelser gav mig også en del indsigter.

Jeg kan tydeligt mærke, at hun har god forståelse for børn og det, de har brug for. Og generelt synes jeg, hun var god til at rumme mig og alle mine følelser og ord. Det er det ikke alle, der kan – det kræver, at terapeuten kan rumme og se mere holistisk på situationen - og det kan Sophia. Og det har jeg brug for, da jeg taler meget og selv reflekterer meget.

Hun giver også feedback på en meget respektfuld måde og er god til at anerkende på en ærlig og oprigtig måde. Samtidig greb hun også fat i noget, hvis hun kunne mærke, at det jeg gjorde, ikke stemte overens med den viden hun har om, hvad der fungerer på børn.

Jeg kunne se på hendes ansigt, når der var noget, og så sagde Sophia det også med det samme. Det synes jeg er ærligt, troværdigt, fagligt og autentisk, og det giver mig endnu mere tillid til hendes rådgivning.

Det var dejligt at vide, at jeg havde et bestemt antal samtaler med hende. Jeg følte mig lettet og støttet allerede efter første gang, og jeg føler mig meget mere i ro nu end før.

Jeg kan mærke, at jeg håndterer min søn og skolen rigtigt nu. Jeg gør det godt, og den viden gør, at jeg ikke går i forsvar når min mand er uenig med nogle af mine valg ift. børnene. Jeg er blevet bevidst om mine værdier, at jeg for eksempel vælger at bruge tid på putning om aftenen af vores børn, og det ved jeg nu er super værdifuldt for dem - og det fortsætter jeg med. Og meget mere.

Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det. Og jeg ved, at jeg giver mine børn kærlighed og selvværd.

Jeg vil anbefale Sophias familierådgivningsforløb til andre - om det er hele familien eller blot for eksempel moren, der taler med Sophia, så er det en god investering i fundamentet i ens liv. Hvis ikke familielivet fungerer, så fungerer ens eget liv jo heller ikke.

Jeg kan mærke, at jeg har fået mere ro på mig selv og jeg er blevet mere selvsikker som mor. Jeg er ikke mere drænet af bekymringer og irritation som før. Det er en gave til mig og mine børn og mand. Jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg ville tale med Sophia en anden gang, hvis jeg mærker, at noget fylder for meget, og jeg ikke lige kan se, hvad den rette løsning er”.

- Helene, har dreng på 7½ og pige på 1 år

Hvad siger andre om familierådgivning

“Sophia gav mig troen på og redskaberne til, at jeg kunne løse situationerne med min dreng, og denne ro vender jeg tilbage til, når jeg begynder at hidse mig op”

Jeg kontaktede Sophia, fordi jeg var i fysiske kampe med min 5½ årige dreng. Vi var hele tiden i konflikt om kravsituationer.

Jeg var meget ked af det, fik det fysisk skidt, blev stresset, og mit system kunne ikke klare al den konflikt. 

Sophia gav mig roen tilbage - jeg skiftede energi i min kommunikation da jeg fik tiltro til at jeg kunne løse det ved at rumme, ved at forstå og tale med min dreng.

Fra første dag ændrede hele vores kamp-stemning sig til at min dreng ville have en krammer i stedet for at slå.

Sophia gav mig troen på og redskaberne til, at jeg kunne løse situationerne med min dreng, og denne ro vender jeg tilbage til, når jeg begynder at hidse mig op.

Jeg valgte Sophia, fordi jeg søgte på den sætning, som jeg selv synes beskrev min situation: “magtkampe med mit barn”, og så landede jeg på Sophias blog, som ramte præcis min oplevelse. Jeg snakkede kort i telefon med Sophia og valgte et forløb.

Sophia hjalp mig, fordi hun gav mig en forståelse for, hvad der sker inde i min drengs hoved... Al anden hjælp jeg havde fået indtil da kørte altid på generelle familie/par dynamikker. Jeg manglede simpelthen at få specifik viden om, hvordan vi tackler vores dreng og hans voldsomme temperament.

Jeg kunne specielt godt lide, at Sophia skabte forståelse for, hvad der skete indeni min dreng, og så bagefter trak tråden helt ned på hverdag og adfærd; på hvad kunne jeg gøre dér og dér. Begge dele var lige vigtige. Og forståelsen har givet mig ro.

Forløbet er godt, fordi Sophia er anerkendende og nærværende. Hun lytter til din situation og hjælper dig. Jeg kan varmt anbefale forløbet hos Sophia - og har faktisk allerede gjort det”.

- Henriette Nørgaard                          
Har dreng på 5½ år og pige på 3 år


Få familierådgivning

Vil du gerne finde ud af, hvordan du hjælper dit barn, så han eller hun ikke går helt bananas hver gang, der er en konflikt? Hvordan du hjælper dit barn, så konflikterne ikke går ud over dit barns selvværd? Og vil du finde ud af, hvordan du kommer igennem konflikter, uden at du selv går i spåner?

Så lad os tage en gratis, afklarende samtale på et kvarter. Du finder blot en tid i min kalender, som passer dig. Du kan booke din afklarende samtale her. 

Copyright sophiaccrasmussen.dk

>