Trodsalderen: Hvad der sker i dit barn, og hvordan du hjælper dit barn bedst igennem denne fase

Sådan får du en fed ferie med familien

Bliver din ferie fyldt med gode grin, nærvær og fladen ud?

Eller er du bange for, at ferien igen bliver fyldt med skrig og skrål og skænderier? 

Glæd dig, for her får du 5 redskaber så du får en familieferie smækfyldt med glæde og gode stunder.


1. Lyt til de forskellige behov

Kald familien sammen og lav en runde, hvor hver enkelt fortæller om, hvad der er vigtigt at lave. Sørg for at spørge ind, så det er tydeligt, hvad ønskerne går ud på. Måske kan der indgås kompromis, som tilgodeser alle? Som forælder, er det din opgave at tage lederskab på, hvordan det bliver. Ikke alle ønsker kan blive opfyldt, men det er rart at blive hørt.


2. Planlæg flade-ud-tid 

Det kan være intenst at være så meget sammen. Hvis vi føler, at vi SKAL være sammen hele tiden, går det tit galt. Planlæg det, så alle voksne får lov til at få lidt tid for sig selv i løbet af dagen. Det kan være at gå en tur på stranden alene. Læse en bog. Eller bare have noget tid til at stirre lige ud i luften.

Ferie - er du til stede?

Det er guld værd for dit barn at mærke dit nærvær når I er sammen på ferien

3. Lad dit barn bestemme legen 

Afsæt en time eller bare 10 minutter, hvor dit barn styrer, hvad I skal og hvordan. Gør dig umage for at følge det, dit barn vil. Og hvis du kan, så vær den, der ikke kan finde ud af tingene - som dit barn skal hjælpe. Dit barn vil elske dig for det, fordi det er en god modsigelse til dit barns hverdag - hvor han altid er vant til at være den lille, der ikke ved og kan ligeså meget som os voksne.


4. Planlæg efter dagens døde punkt

Planlæg efter, at der bliver et dødt punkt om eftermiddagen, hvor alle er lidt trætte. Hvis du har lyst, kan du undgå skærme ved at forberede en aktivitet: Et kortspil, en jagt på en skjult skat gravet ned i sandet eller højtlæsning.


5. Det er ok at kede sig. 

Hvis dit barn keder sig, så sig venligt ”tillykke”. Vores hjerne har brug for at stene. Mange gode idéer opstår, når man keder sig. – Derfor varer kedsomheden i øvrigt heller ikke så længe.


6. Giv plads til konflikterne. 

Når vi tager på ferie er der pludselig en tid og plads, som vi ikke har i hverdagen. Derfor er det også typisk her, hvor konflikterne bryder ud. Mellem søskende, mellem dig og dit barn og - ikke mindst - mellem dig og din partner. Det er naturligt og godt, at der er konflikter. Det er bare to eller flere som er uenige om noget. Giv plads og lyt til de følelser, der kommer op. Prøv at undgå at løse konflikten for dit barn men hav mest fokus på at lytte til, hvad der er svært. 

God ferie!


Er du stadig lidt nervøs for at konflikterne kommer til at fylde for meget?
Render I ind i de samme problemer hele tiden, og er I løbet tør for gode løsninger?

Jeg hjælper familier, der elsker deres børn overalt på jorden, men som er løbet ind i noget, der er svært. Og hånden på hjertet. Det gør vi nok allesammen på et eller andet tidspunkt. Skal vi tage en snak. Jeg tilbyder en uforpligtende (og gratis) afklarende samtale. Du booker en tid i min kalender. Jeg ringer dig op på det aftalte tidspunkt, og så finder vi sammen ud af, om jeg er den, der kan hjælpe dig med lige præcis de udfordringer, din familie kæmper med (og jeg lover dig at være ærlig). Det skal føles helt rigtigt - både for dig og for mig.

 Book en afklarende samtale

Slip for de opslidende konflikter med dit barn

Vil du gerne have færre konflikter med dit barn i hverdagen?

- Så har jeg lavet en guide til dig

Med guiden kan du finde ud af, hvordan du kan gå til konflikterne med dit barn på en ny måde, så I kan få tilliden, overskuddet og kærligheden tilbage i jeres hverdag og mellem jer.

Lidt om mig

Det gør en verden til forskel - for dig og for dit barn - hvis du møder dit barns udbrud og følelser på en anden måde, end du gør i dag. Hvis du virkelig forstår, hvad det er, dit barn har brug for, når bægeret flyder over. Den indsigt vil jeg gerne give dig. For det var det, der gjorde en verden til forskel for mig. Og nu kan jeg bare nyde hverdagen med mine børn. 

>