Trodsalderen: Hvad der sker i dit barn, og hvordan du hjælper dit barn bedst igennem denne fase

Har du tit magtkamp med dit barn?

"Tag så din jakke på - vi går ikke, før du har taget den på!"

Kommer du også til at se dit barn som modstanderen i den magtkamp, der er i gang lige nu?

Stop op og træk vejret.
Det behøver ikke at være en kamp om, hvem der får ret. Det er dig, der definerer jeres relation. Du er den voksne, og den der jo har ansvaret for, at tingene er okay imellem jer.

Så hvad er det egentlig, der sker?

More...

Dit barn kæmper for sig selv og for at få lov til at være sig selv

Hvis vi ser situationen fra dit barns side, er det måske bare sådan, at hun kæmper for sig selv. Kæmper for at hun kan få lov til at være den hun er.

Nogle gange kan det være svært at se, hvad hun egentlig prøver på. fordi den måde børn kæmper på, er måske ikke altid lige nuttet og bedårende. 

Man kan komme til at sige: "Kom så. Se nu at få jakken på. Det er da utroligt så længe jeg skal vente på dig!"..."Nej, nu gider jeg simpelthen ikke vente længere! Nu ser du at få få den jakke på så vi komme hjem".
Men når et barn bliver talt til i en tone, der måske er lidt kommando agtig end du har lyst til at indrømme, giver det ikke dit barn lyst til at samarbejde. Nej, det får derimod dit barn til at føle sig forkert og derfor vil dit barn kæmpe imod dig. Simpelthen for at forsvare sig selv (og sin integritet).

Vær nysgerrig på, hvorfor dit barn har modstand (for her er nøglen)

Der er altid en god grund til, at et barn gør, som det gør. Så når dit barn nægter at tage jakken på, så gør noget andet end at holde fast i dét, du allerede har sagt.
Prøv at skrue op for nysgerrigheden. 
Hvorfor vil dit barn ikke tage jakken på? 
Måske er der en - i dit barns øjne - rigtig god grund til, at hun ikke vil tage jakken på?

Hun har måske været i børnehave og har passet sig ind – siddet ved bordet og ventet på, at de andre blev færdige med at spise, selvom hun egentlig meget hellere ville lege.
Holdt en i hånden på tur, selvom hun egentlig meget hellere ville plukke blomsterne i vejkanten. Hun har passet ind og undgået konflikterne.
Når du så henter hende og beder hende om at tage jakke på, har hun endelig et sted, hvor hun kan sige nej. Hun ser sin chance for at kæmpe for sig selv og kæmpe for at bevare sin integritet.

Find ud af, hvad der gør, at dit barn ikke vil - så bliver I begge klogere

Derfor: Lad være med at gøre det til en magtkamp, når hun skal have jakken på. Spørg hellere, om det måske har været lidt svært i dag. Måske svarer hun ikke. Det kan være, at hun bare har lyst til at få et kram.
På den måde har du undgået magtkampen, og du har undgået at gøre sådan, at hun føler sig forkert.

I sidste ende har I begge to vundet. Og I er begge to blevet klogere.

Hun har følt sig set. Og du er blevet klogere på, hvad der lå bag hendes modstand i dag. Eller du har i hvert fald fået fokus væk fra kampen. Og hen til det, der var svært for hende (og som egentlig var grunden til, at hun ikke ville have jakken på).

Når I går, kan hun selv mærke, om hun vil have jakken på. Hun bliver ikke syg af at gå uden jakke et par minutter. Hvis hun fryser, skal hun nok tage den på.

Det er ikke jakken, der er vigtig.
Jeres relation er vigtig.

Oplever du, at du er kørt fast i de samme udfordringer i hverdagen med dit barn?

Det kan være så opslidende, og måske er det tid til at gøre noget ved det?

Jeg hjælper familier, der elsker deres børn overalt på jorden, men som er løbet ind i noget, der er svært. Og hånden på hjertet. Det gør vi nok allesammen på et eller andet tidspunkt. Jeg vil gerne invitere dig til en afklarende samtale: Book en tid i min kalender. Jeg ringer dig op på det aftalte tidspunkt, og så finder vi sammen ud af, om jeg er den, der kan hjælpe dig med lige præcis de udfordringer, din familie kæmper med (og jeg lover dig at være ærlig). Det skal føles helt rigtigt - både for dig og for mig.
 Book en afklarende samtale

Slip for de opslidende konflikter med dit barn

Vil du gerne have færre konflikter med dit barn i hverdagen?

- Så har jeg lavet en guide til dig

Med guiden kan du finde ud af, hvordan du kan gå til konflikterne med dit barn på en ny måde, så I kan få tilliden, overskuddet og kærligheden tilbage i jeres hverdag og mellem jer.

Lidt om mig

Det gør en verden til forskel - for dig og for dit barn - hvis du møder dit barns udbrud og følelser på en anden måde, end du gør i dag. Hvis du virkelig forstår, hvad det er, dit barn har brug for, når bægeret flyder over. Den indsigt vil jeg gerne give dig. For det var det, der gjorde en verden til forskel for mig. Og nu kan jeg bare nyde hverdagen med mine børn. 

>