Boxed Post with Sidebar

Find ud af, hvordan du undgår at ende i en magtkamp med dit barn.

Har du tit magtkamp med dit barn?

"Tag så din jakke på - vi går ikke, før du har taget den på!"

Kommer du også til at se dit barn som modstanderen i den magtkamp, der er i gang lige nu?

Stop op og træk vejret.
Det behøver ikke at være en kamp om, hvem der får ret. Det er dig, der definerer jeres relation - det kan ikke være dit barn, som per definition er den lille.

Så hvad er det egentlig, der sker?

More...

Hvis vi ser situationen fra dit barns side, er det måske bare sådan, at hun kæmper for sig selv. Kæmper for at hun kan få lov til at være den hun er.

Nogle gange kan det være svært at se, hvad hun egentlig prøver på. fordi den måde børn kæmper på, er måske ikke altid lige nuttet og bedårende. 

Man kan komme til at sige: "Kom så. Se nu at få jakken på. Det er da utroligt så længe jeg skal vente på dig!"..."Nej, nu gider jeg simpelthen ikke vente længere! Nu ser du at få få den jakke på så vi komme hjem".
Men det er ikke noget, der får vores børn til at samarbejde.

Hun har måske været i børnehave og har passet sig ind – siddet ved bordet og ventet på, at de andre blev færdige med at spise, selvom hun egentlig meget hellere ville lege.
Holdt en i hånden på tur, selvom hun egentlig meget hellere ville plukke blomsterne i vejkanten. Hun har passet ind og undgået konflikterne.
Når du så henter hende og beder hende om at tage jakke på, har hun endelig et sted, hvor hun kan sige nej. Hun ser sin chance for at kæmpe for sig selv og kæmpe for at bevare sin integritet.

Derfor: Lad være med at gøre det til en magtkamp, når hun skal have jakken på. Spørg hellere, om det måske har været lidt svært i dag. Måske svarer hun ikke. Det kan være, at hun bare har lyst til at få et kram.
På den måde har du undgået magtkampen, og du har undgået at gøre sådan, at hun føler sig forkert.

I sidste ende har I begge to vundet.

Når I går, kan hun selv mærke, om hun vil have jakken på. Hun bliver ikke syg af at gå uden jakke et par minutter. Hvis hun fryser, skal hun nok tage den på.

Det er ikke jakken, der er vigtig.
Jeres relation er vigtig.

Oplever du, at du er kørt fast i de samme udfordringer i hverdagen med dit barn? Leder du efter noget, der virkelig kan gøre en forskel?

Kontakt mig for at få en afklarende samtale om, hvordan jeg kan hjælpe din familie. Samtalen er uforpligtende - og gratis. Hvis du trykker på knappen, kommer du videre til min kontaktside, hvor du booker tid til samtalen i min kalender. 

Om Sophia

Jeg hjælper familier, der er udfordret af søskendejalousi, konflikter der kører i ring - Eller hvor forældre mister sig selv i den hektiske hverdag med børn. Måske er det helt okay at du får hjælp hvis noget er svært i din familie? Jeg er uddannet familierådgiver og kandidat i pædagogik og sociologi (cand.scient.soc.) 

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(235, 33, 30)","hsl":{"h":0,"s":0.84,"l":0.52}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Læs mere om Sophia