Trodsalderen: Hvad der sker i dit barn, og hvordan du hjælper dit barn bedst igennem denne fase

Ensom med baby? Hjælp, jeg er blevet mor!

Før du fik børn, forestillede du dig så hvor skønt det ville blive med en lille baby, der lå imellem jer og hvordan babyen bare bragte jer meget tættere sammen? Og har du oplevet, at virkeligheden med en baby byder på manglende søvn, en hverdag, hvor du og din mand lever forskellige liv - og føler du dig lidt isoleret med baby?

Når man taler med mennesker om den første tid med babyer, er det tit langt fra så rosenrødt, som de havde forestillet sig. Faktisk er det for mange en overraskende hård tid med baby det første år.

Føler du dig også ensom med baby?

Selvom der er mødregrupper eller fortrolige, er der alligevel tit mange, der kommer til at stå ret alene med de svære ting, som dukker op, når man får børn:

  • Gør jeg det godt nok?
  • Får min baby det, den har brug for?
  • Jeg synes det virker til, at alle andre har det lettere end mig - er det bare mig, der ikke finde ud af det her morhalløj?

Det er benhårdt arbejde med en lille ny baby. Der er ikke nogen, der har fortalt lige præcist hvor meget man selv og ens parforhold ville blive udfordret af en baby. Hvordan man bogstavelig talt er på 24/7. Og lige pludselig med ingen tid til sig selv.

Når du har det sådan, er du faktisk ikke ene om at have den følelse. Faktisk sad 30,7 % af nybagte mødre med en følelse af ensomhed. Det viser en undersøgelse fra 2020 udarbejdet af foreningen Bedre Barsel.  

Ens for de fleste af dem, jeg taler med er, at de føler sig alene med deres ensomhed, og de synes hver især, at det er dem, der er noget galt med. Men når næsten hver tredje nybagte mor føler sig ensom, er det måske ikke hverken mærkeligt eller pinligt, at du har det sådan?

Jeg har talt med kvinder, som ender med at sidde alene i deres lejlighed og føle sig meget isoleret med baby og ensomme uden at kunne række ud til nogen. For alle andre ser ud til at have det så let. Når jeg bare synes, at jeg er ved at blive kvalt i det med at have en baby, så må det være mig, der er forkert... Men det er ikke dig, der er noget galt med. Det er bare utroligt hårdt og hårdere end nogen har fortalt dig.

Jeg kan ikke ændre på, at det er hårdt at få et barn, men hvis du har lyst til at gøre noget ved forkerthedsfølelsen, kan jeg kan hjælpe dig. Og tro mig, det kan gøre en verden til forskel. 

Har du lyst til, at vi tager en snak om, hvordan jeg kan hjælpe dig? Så kan du gå ind i min kalender og booke en afklarende samtale med mig (det er helt gratis). Her kan du booke en afklarende samtale


Min historie: ensom med 2 babyer

Jeg blev gravid med tvillinger og var helt vildt glad - de var i dén grad ønskebørn. Jeg turde dog ikke helt at tro på det, for der er så meget der kan gå galt i en graviditet, tænkte jeg. Så jeg ville ikke glæde mig for tidligt. Jeg nød det, og troede samtidig ikke helt på, at de ville komme ud og være rigtige børn. Så mentalt kunne jeg ikke bare slappe af og nyde det.

Høje forventninger til mig selv som mor spændte ben for mig

Jeg havde alle mulige forestillinger om, hvordan det ville være at få børn og jeg skulle gøre alting rigtigt.

Jeg skulle undgå al farlig kemi under graviditeten og spise ting, der ville få dem til at vokse godt inde i maven og blive sunde. Når de kom ud, skulle jeg fuldamme dem og bruge stofbleer. Jeg var meget fokuseret på at gøre alle de rigtige ting, som ville give mine børn det allerbedste liv.

Men da jeg så fødte, følte jeg ikke den vilde kærlighed for dem. Jeg gjorde alt det rigtige med, at de kom op og ligge på min mave og jeg lagde dem til brystet og fokuserede kun på dem. Jeg var rigtig glad for at det var lykkedes, men jeg havde regnet med, at jeg føle mig meget nært knyttet til dem fra dag 1 - og sådan var det langt fra.

Det var ret svært for mig, at jeg havde det sådan. Det føltes helt forkert, at jeg havde glædet mig sådan til at få børn, og at jeg så ikke havde nogle følelser for dem. Det var virkelig frustrerende. Og pinligt. 

Jeg har et godt forhold til min mand og et godt netværk, men det gik jeg meget stille med dørene om. Det var skamfuldt, at jeg havde det sådan. Samtidig havde jeg stadig mine høje forventninger om at jeg skulle gøre alting rigtigt. Jeg glemte helt at tænke på mig selv og hvordan jeg havde det.

Måske har du prøvet noget, der minder om?
Jeg har talt med mange kvinder, som har haft historier, der på mange måder har oplevet noget, der minder om min historie.


Bliver du også ramt af perfekthedskulturen?

Vi har en perfekthedskultur, som påvirker os - nogle gange mere, end vi vil være ved. For vi ved jo godt, at billederne på Instagram og Facebook er fra de udvalgte skønne stunder - og nogle gange manipulerede. Alligevel falder vi nok allesammen i Facebook og ser billeder af alle de andre, som har de mest nuttede babyer og ser ud til at tage på ture til Italien med baby, på hyggelig picnic med familien og så videre. Og jeg sidder bare her med hår, der ligner lort og gylp på blusen og kan næsten ikke overskue at komme til mødregruppe...

Er du kørt fast? - Og kunne du bruge en, der hjælper dig, så du kan tænke mere klart igen? 

Måske er det okay at række ud efter hjælp?

Jeg vil gerne invitere dig til en afklarende samtale, så du  kan mærke efter, om vi er et match, og så vi sammen kan finde ud af, hvad der skal til for at du kan finde ind til glæden igen og bare nyde at være sammen med dit barn. Du kan booke en afklarende samtale med mig lige her

Slip for de opslidende konflikter med dit barn

Vil du gerne have færre konflikter med dit barn i hverdagen?

- Så har jeg lavet en guide til dig

Med guiden kan du finde ud af, hvordan du kan gå til konflikterne med dit barn på en ny måde, så I kan få tilliden, overskuddet og kærligheden tilbage i jeres hverdag og mellem jer.

Lidt om mig

Det gør en verden til forskel - for dig og for dit barn - hvis du møder dit barns udbrud og følelser på en anden måde, end du gør i dag. Hvis du virkelig forstår, hvad det er, dit barn har brug for, når bægeret flyder over. Den indsigt vil jeg gerne give dig. For det var det, der gjorde en verden til forskel for mig. Og nu kan jeg bare nyde hverdagen med mine børn. 

>