Boxed Post with Sidebar

Kørt fast i konflikter med dit barn, der kommer igen og igen?

Lidt for mange konflikter med dit barn?

Slider hverdagen? – med lidt for mange konflikter?
Er hverdagen i din familie fyldt med lidt for mange konflikter? Er I kørt lidt fast? Så find ud af, hvad du kan gøre.

Jeg talte med en familie, hvor moren var meget frustreret. Hun havde hele tiden konflikter med sin søn på 6 år.
En typisk konflikt var: Hun ville have, at sønnen tog ud af bordet og hjalp med opvasken, og han ville ikke. Han smøg sig uden om og var irriteret og sur. Moren mistede til sidst tålmodigheden, og det endte i en konflikt, hvor bølgerne gik højt. Sådan nogle konflikter var der hver dag.

Har du oplevet konflikter, der minder om?

Da jeg talte med mor og søn til en familierådgivning, gik det op for moren, at hun ikke vidste, hvorfor hendes søn ikke ville hjælpe til. Da hun nysgerrigt spurgte ind til, om han ville hjælpe hende med at forstå hvad der skete for ham, overraskede hans svar hende meget.
Drengen ville egentlig gerne hjælpe til, men han sagde, at hun altid sagde det så surt. Han sagde, at han blev sur, når hun talte sådan til ham. Så det var ikke selve ordene men stemningen og tonen bag det, hun sagde, som han reagerede på.

Vores børn prøver så godt de kan at samarbejde med os, og de vil gå rigtig langt. Men de kan komme til at føle sig forkerte, når de bliver ramt af en hård tone.
Vi kan godt tro, at vi siger tingene fint og ordentligt, fordi vores ord er de rigtige. Men hvis vi egentlig er irriterede, kan vores børn lynhurtigt lure det. De kender os så godt.

Drengen her kunne godt mærke, hvad moren sagde mellem linjerne: ”Du hjælper aldrig til, og det er bare for meget. Nu må du simpelthen tage dig sammen!” Han følte sig gjort forkert. Derfor blev han nødt til at passe på sig selv ved at sige fra.

Det var en lettelse for familien at finde ud af, hvad der var på spil, sammen med en familierådgiver, som var på hele familiens side.

Moren fik nogle nye redskaber at gå til konflikterne med.
Når hendes dreng ikke havde lyst til at samarbejde, stoppede moren op og trak vejret. I stedet for at gentage, hvad hun ville have ham til, var hun i stedet nysgerrig efter at finde ud af, hvad der gjorde, at han ikke havde lyst. At han blev mødt på en ny måde, gjorde en verden til forskel.
Drengen følte sig set og hørt.

Moren holdt stadig fast i sit meget rimelige krav om, at han skulle tage ud af bordet og hjælpe med opvasken. Det gjorde han også. Nu bare uden opslidende konflikter.

Er din familie også kørt fast? Og kunne I bruge en hjælpende hånd? Enkelte justeringer kan gøre, at familien kører godt igen. - Og nogle gange kræver det lidt mere arbejde.

Måske kunne du have lyst til at jeg kontakter dig? Jeg tilbyder en afklarende samtale på et kvarter, så vi sammen kan tale om, hvad din familie har brug for. Og du kan mærke efter, om jeg er det rigtige match til at hjælpe din familie. 

Om Sophia

Jeg hjælper familier, der er udfordret af søskendejalousi, konflikter der kører i ring - Eller hvor forældre mister sig selv i den hektiske hverdag med børn. Måske er det helt okay at du får hjælp hvis noget er svært i din familie? Jeg er uddannet familierådgiver og kandidat i pædagogik og sociologi (cand.scient.soc.) 

__CONFIG_colors_palette__{"active_palette":0,"config":{"colors":{"62516":{"name":"Main Accent","parent":-1}},"gradients":[]},"palettes":[{"name":"Default Palette","value":{"colors":{"62516":{"val":"rgb(235, 33, 30)","hsl":{"h":0,"s":0.84,"l":0.52}}},"gradients":[]}}]}__CONFIG_colors_palette__
Læs mere om Sophia