Familierådgivning - du er god nok mor


Familierådgivning og familieterapi

Jeg hjælper dig med at nå ind til dit barn

Oplever du alt for mange konflikter i dagligdagen i din familie med dit barn?

Føles det nogle gange som om du har lyst til at eksplodere?

Så vil jeg gætte på, at du også genkender noget af det her:

 • Dit barn har svært ved at acceptere et nej, og alt er til diskussion - så der bliver en hujen og skrigen, når det ikke får sin vilje.
 • Dine to børn gejler hinanden op og har konflikter dagen lang, så det nogle gange kan føles som at bo med vilde dyr.
 • Du tænker “i dag bliver det anderledes” - men stemningen i familien bliver ved med at være under nulpunktet - og det suger al energien ud af dig.
 • Når du bliver presset, eksploderer du ind imellem overfor dit barn, og det skal være slut nu.
 • Du føler lidt, at du har mistet dig selv i den forælder, du er blevet.
 • Dit barns selvværd er måske dårligt - og du ved ikke, hvordan du skal ændre det.
 • Du føler dig nogle gange magtesløs, fordi du har svært ved at nå ind til dit barn. 

Har jeg ret?

Så kan jeg kun sige: Godt, du er her. 

For nu kan du gøre noget ved det. Så du og dit barn kan have det godt sammen uden råben og konflikter hvert 5. minut. 

Du har måske overvejet, om det er okay at bede om hjælp, så kan jeg fortælle dig, at rigtig mange familier opsøger mig i min praksis. Som familierådgiver og familieterapeut hjælper forældre med, når deres barn går bananas over småting, så alt bliver til en konflikt, og forældrene er bange for, at det går ud over deres barns selvværd. 

Har du lyst til få en snak? Så du kan finde ud af, om familierådgivning er noget for din familie. Du finder selv en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op. Samtalen er uforpligtende (og gratis). Book en afklarende samtale

Få familierådgivning og bliv den mor du gerne vil være

Bliv den mor, du drømmer om at være.

Du kan godt nå ind til dit barn (selvom det lige nu føles umuligt) - og jeg kan lære dig hvordan

Det er aldrig for sent at ændre på tingene i din familie. Så du kan komme tæt på dit barn igen. Og få skruet op for alt det gode i din familie. Som du véd er der. Selvom det bare virker som en fjern drøm lige nu.

Men det er ikke langt væk. Det ved jeg. For jeg har selv været igennem det, og jeg kan lære dig det. Hvis du er klar til en forandring i din familie, så jeg kommer jeg til at være der. Hele vejen.

Måske har du brug for konkrete råd om, hvad dit barn har brug for. Og måske vil du gerne blive skarpere på, hvad der sker inden i dig, når du bliver vred på dit barn. 

Det er det, jeg hjælper dig med i enten familierådgivning eller familieterapi, hvor jeg skræddersyer jeg forløbet, så det passer præcist til din familie. 

Jeg hedder Sophia, og jeg er familierådgiver og familieterapeut.

Jeg er uddannet familierådgiver fra Blackbird Institute og er kandidat i sociologi og pædagogik (cand.scient.soc). Jeg har hjulpet mennesker med terapeutiske redskaber siden 2007.  

Jeg hjælper forældre, som gang på gang bliver suget ind i situationer, hvor deres barn går bananas. Og det ender med konflikter, hvor forældrene bliver grebet af frustration og afmagt, fordi de har gjort alt for at løse det, men intet virker. 

 Jeg hjælper dig med at nå ind til dit barn, så du undgår de opslidende konflikter. Hvor du med god samvittighed kan bruge din energi på at stornyde at være sammen med dit barn. 

Jeg ved det, for det virker i mit eget liv: Hvor den dårlige samvittighed ikke fylder, fordi mine børn har det godt og har masser af selvværd. Så jeg nyder bare at være sammen med dem - også når vi har konflikter. Jeg går til konflikter med ro i maven, fordi jeg både får sat mine egne grænser og samtidig ved, hvordan jeg kan nå ind til mine børn. 

Så jeg ved, hvad der skal til. Og jeg kan også hjælpe din familie.

Familierådgiver Hillerød Udfordret med skærm, putning, skæld ud?

Sophia - familierådgiver og familieterapeut

3 forskellige pakker med samme fundament

Uanset hvilken pakke du vælger, er det her altid inkluderet:

 • En introduktion til "Konfliktmestrings"-mindsettet, som på meget kort tid vil gøre, at I vil få færre konflikter, og du vil finde ind til dit barn.
 • Vi finder ind til kernen af udfordringerne med dit barn. Vi går på opdagelse i, hvad der sker i dit barns hjerne, når det reagerer, som det gør, og hvordan du kan støtte dit barn bedst.
 • I stedet for at du aldrig rigtig ved, hvad du skal gøre for at føle dig som en god forælder, får du råd om, hvad du kan gøre for at vende jeres konfliktsituationer, så du kommer tættere på dit barn. Glæd dig, for det er råd, der bliver skræddersyet, så de passer præcist til dig og din familie.
 • Du finder ud af, hvad der sker i dig, når du bliver trigget af dit barn og lærer, hvordan du undgår at lade dig vælte af de krævende situationer med dit barn.
 • Vi afprøver, hvad der virker, og du får min feedback. Glæd dig til en helt ny hverdag, hvor du bare kan læne dig tilbage og nyde at være sammen med dit barn.
 • Uanset om det er familierådgivning eller familieterapi, så bliver alt skræddersyet, så det passer til din familie. Jeg ser, hvad der sker i familien og finder ud af, hvad der skal til, for at du kan bryde ud af de gamle mønstre, så du har ro i konflikterne og samtidig når ind til dit barn

Er du klar?

Du kan vælge mellem 3 forskellige pakker, som du kan læse om i det næste og finde det, der passer bedst til din familie. 


Den grundige pakke (12 timer)

Når det er alt for udfordrende med dit barn, og du ikke ved, hvor du skal starte.
Når du vil gå all in - og også se på dig selv.

Forløbet er for din familie, hvis I gerne vil gå hele vejen for at få ryddet op i de ting, der gang på gang går galt i jeres familie. 

Ikke flere lappeløsninger eller fumlen sig frem.

Du vil vide, hvad der ligger til grund for, at tingene ikke fungerer. Du vil tages i hånden og guides hele vejen af én, der kan gennemskue, hvad der sker i din familie. Og du er klar til at prøve nye ting af, som kan få familien i balance igen. 

Du vil også gerne arbejde med dig selv og blive klogere på den bagage, du bærer rundt på. Og finde ud af, hvad du kan gøre anderledes. Fordi du har en fornemmelse af, at gamle mønstre tit spænder ben for dig, så du ikke er den mor, du gerne vil være. 

Din familie er klar til den helt store tur, fordi I vil have et solidt og ordentligt fundament. Og du vil have støtte og hjælp hele vejen. Du vil kort sagt have din familie tilbage - sådan som du drømmer om, at den kan blive.

Måske kan du genkende en eller flere af de her ting:

 • Du er frustreret over, at hverdagen med børn er så udfordrende - du længes ind imellem bare væk... og har det skidt med at tænke sådan. Du vil så gerne have den tætte forbindelse til din familie tilbage.
 • Der er alt for mange konflikter med dit barn, og du har prøvet alt muligt men har ikke flere idéer til, hvad du skal gøre. Det føles som om du og dit barn er endt i en ond spiral. Måske kan du mærke, at det går ud over dit barns selvværd. Du vil have kompetent, faglig hjælp, så du kan nå ind til dit barn. Nu.
 • Du ved, at du har bagage, som spænder ben for dig, men mangler overblikket over, hvad det egentlig er. - Og hvad du kan gøre, for at tingene bliver anderledes. Du har brug for, at der står én ved din side, som kan hjælpe dig med at komme til bunds i det, så du kommer tættere på dit barn i stedet for længere væk. 
 • Udfordringerne med dit barn er måske begyndt at gå ud over dit parforhold. Det kan være, at du er uenig med din partner om opdragelse, og at I gang på gang løber panden mod en mur af uenighed, og I ved ikke, hvordan I skal komme videre. Måske er det kommet så vidt, at I overvejer skilsmisse, selvom I egentlig stadig elsker hinanden. Du længes efter at genskabe forbindelsen til din partner, så I igen kan være hinandens støtte.

Det får du i den grundige pakke (12 timer)

- 60 minutters opstart session - med hele familien (hvis det passer til jeres familie). Jeg tilbyder at komme hjem til jer, når I bor på Nordsjælland eller i København - fordi det er rart for børn at mødes på deres hjemmebane.

- 11 x 60 minutters 1:1 session med mig.

- Op til 1 x akut online rådgivning, hvis noget brænder på.

- Rådgivning på mail når du har brug for det. Jeg svarer inden for 48 timer (undtagen lør-søn).

Jeg starter altid med en afklarende samtale. Det tager et kvarter, og du booker selv tiden i min kalender, og det tager et kvarter. Jeg glæder mig til at snakke med dig. Book en afklarende samtale

Den populære pakke (8 timer)

Den populære pakke er til dig med familien, der tit oplever udfordringer, og du har brug for en, der kan gennemskue, hvorfor det gang på gang går galt.

Der er mange af de grundlæggende ting, som du har styr på, men der er alligevel noget, der stikker lidt dybere, og det skal I bare have hjælp til. 

Du er klar til at få input udefra - for det føles som om, du har svært ved at se ud over den måde, du plejer at gøre tingene på. Og du ved ikke, hvad du skal gøre for at vende det, så problemerne ikke bliver ved med at komme igen.

Måske kan du genkende en eller flere af de her ting:

 • Der er alt for mange konflikter med dit barn, og du har prøvet alt muligt men er løbet tør for idéer, og nu har du bare brug for at få faglig sparring. Så du finder ud af, hvordan du bevarer din ro, og hvordan du hjælper dit barn bedst igennem.
 • Du er bange for, at de ting, der går skævt i familien, går ud over dit barns selvværd, og det er hjerteskærende. Du kan tvivle på, om du gør det godt nok som mor, og du er klar til, at finde ud af, hvad du skal gøre, så du bygger dit barns selvværd op i stedet for, at det føles som om du piller dit barn ned. Lige nu føles det som om, at hver konflikt fører dig længere væk fra dit barn i stedet for tættere på, og det er næsten ikke til at holde ud.  
 • Du kunne godt tænke dig at blive klogere på, hvad du har med i bagagen, så du kan få styr på det og blive den mor, som du længes efter at være.
 • Udfordringerne med dit barn er måske begyndt at gå ud over dit parforhold - og det skal tages i opløbet, så du igen kan komme tæt på din partner. 

Det får du i Den populære pakke (8 timer)

- 60 minutters opstart session - med hele familien (hvis det passer til jeres familie). Jeg tilbyder at komme hjem til jer, når I bor på Nordsjælland eller i København - fordi det er rart for børn at mødes på deres hjemmebane.

- 7 x 60 minutters 1:1 session med mig

- Rådgivning på mail, når du har brug for det. Jeg svarer inden for 48 timer (undtagen lør-søn).

Jeg starter altid med en afklarende samtale. Du booker en tid i min kalender, og så ringer jeg dig op på det aftalte tidspunkt. Det er uforpligtende (og gratis). Book en afklarende samtale

Familiens 'Her og nu'-hjælp (4 timer)

Din familie kører egentlig ret godt, og du har ikke de store konflikter med dit barn men...

Der er alligevel nogle enkelte ting i relationen til dit barn, som gang på gang går galt, og du har ikke lige fundet koden til, hvordan du kan løse det.

Det er til dig, der kan genkende en eller flere af de her ting:

 • Hverdagen er helt ok, men nogle gange oplever du udfordringer med dit barn - hvor du river dig selv i håret og ikke ved, hvad du skal gøre. Det er tit i de samme slags situationer, det går galt.
 • Dit barn tænder for din vrede, og du vil gerne blive klogere på, hvad der egentlig sker, og hvordan du kan hjælpe dit barn og også dig selv med at komme bedre igennem jeres konflikter.
 • Der skal helt klart nogle justeringer til. Men I er ikke så langt fra, at jeres familie igen kører derudaf

Det får du i Familiens 'Her og nu'-hjælp (4 timer)

- 60 minutters opstart session - med hele familien (hvis det passer til jeres familie). Jeg tilbyder at komme hjem til jer, når I bor på Nordsjælland eller i København - fordi det er rart for børn at mødes på deres hjemmebane.

- 3 x 60 minutters 1:1 session med mig

Få familierådgivning

Overvejer du, hvad der passer bedst til din familie? Jeg starter altid med en gratis afklarende samtale. Du finder selv en tid i min kalender.  Book en afklarende samtale


Og nu giver jeg ordet til nogle familier, der har været på mit forløb, så de kan fortælle med deres egne ord, hvad de har fået ud af det:

Det siger andre om familierådgivning og familieterapi hos Sophia

Hvad siger andre om familierådgivning
Testimonial familierådgivning Kathrine og Mikkel

"Nu har vi fået nogle vildt gode redskaber med, som har klædt os på til at være i de svære situationer"

Vi var røget ind i et kedeligt mønster, hvor vi råbte af drengene og miskommunikerede. Vores store dreng havde daglige udbrud, hvor han græd og var frustreret, og vi havde mistanke om lavt selvværd. Der var også mange voldsomme konflikter mellem drengene.

Sophia kom hjem til os og mødte vores drenge i trygge rammer. Hun vendte tingene på hovedet og gav os andre vinkler på de svære situationer.

Noget vi var specielt glade for var, at Sophia skabte nogle trygge rammer. Og med hendes faglige dygtighed, følte vi os forstået fra start. Hun hjalp os med at se bag adfærden og bedre forstå, hvorfor vores børn handler, som de gør.

Vi kunne specielt godt lide hendes rolige tilgang, og hvordan hun kunne se bag vores børns adfærd. Og at hun tager udgangspunkt i vores specifikke situationer.

I starten var vi frustrerede og magtesløse, og havde svært ved at løse konflikter mellem drengene, og svært ved at forstå vores store dreng. Nu har vi fået nogle vildt gode redskaber med, som har klædt os på til at være i de svære situationer, og se vores drenge med andre øjne. Vi har nemmere ved at være i konflikterne nu, da vi er meget klogere på vores børn, fordi vi kan se bag om adfærden.

Vi vil anbefale Sophia til enhver tid, for Sophia har givet os de værktøjer, som vi havde brug for, og hun forstod at sætte sig ind i vores situation”.

- Kathrine og Mikkel     
Har to drenge på 5 og 3 år

Hvad siger andre om familierådgivning
Anmeldelse af familierådgivning hos Sophia C.C. Rasmussen

"Det er som at have fået sin familie tilbage"

“Vores familie var på randen af opløsning på grund af daglige konflikter og skænderier.

Sophia kom hjem til os og mødte vores familie. Hun så, hvordan vi var, når vi var sammen. Hun kunne derfra, med kyndig vejledning, guide os videre og give os nogle redskaber til, hvordan vi kunne være sammen på en konstruktiv og rar måde.

Nu har vi det bedre hele familien indbyrdes, end vi har haft det i flere år.
Det er som at have fået sin familie tilbage.

Vores forløb hos Sophia er helt sikkert den bedste investering i vores familie, vi har gjort meget længe.

Sophia er virkelig god til at lytte, fornemme og få alle til at føle sig hørt. Hun hjælper også både børn og voksne med at få sat ord på alle de følelser, der måtte være…

Sophia er meget empatisk, engageret og oprigtig i sin måde at håndtere både børn og voksne på. Det giver en følelse af at være i gode og trygge hænder”.

- Emilie og Phillip Dalby    
Har to drenge på 8 og 3 år

Hvad siger andre om familierådgivning
Anmeldelse familierådgiver

"Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det".

“Jeg fik en afklarende samtale med Sophia, fordi jeg ønskede mere ro på os herhjemme, hvor børnene nogle gange er årsag til, at min mand og jeg bliver uenige. Den anden grund var, at jeg var bekymret over min søns trivsel i skolen, og jeg følte mig meget alene med at håndtere det.

Forløbet endte med at hjælpe mig med de to emner, men jeg fik også en endnu større gave med: At jeg kan begynde at slippe tvivlen på mig selv om mor, at turde tro på, at jeg gør det godt. At jeg er en god mor.

Jeg valgte Sophia, fordi min søster havde god erfaring med hende. Efter jeg havde læst mere om Sophias baggrund på hjemmesiden, besluttede jeg, at både CV og den gode anbefaling var nok til at tage fat i Sophia. Den indledende samtale bekræftede mit indtryk, og jeg valgte at købe et lille forløb hos hende.

Sophia hjalp mig, fordi hun var god til at sætte nye ord på dynamikkerne herhjemme. Og hun er god til at lytte og giver ærlig feedback på en meget respektfuld måde. Det hjalp mig også meget, at jeg fik tid og plads til selvrefleksion. Det at tale højt om mine følelser gav mig også en del indsigter.

Jeg kan tydeligt mærke, at hun har god forståelse for børn og det, de har brug for. Og generelt synes jeg, hun var god til at rumme mig og alle mine følelser og ord. Det er det ikke alle, der kan – det kræver, at terapeuten kan rumme og se mere holistisk på situationen - og det kan Sophia. Og det har jeg brug for, da jeg taler meget og selv reflekterer meget.

Hun giver også feedback på en meget respektfuld måde og er god til at anerkende på en ærlig og oprigtig måde. Samtidig greb hun også fat i noget, hvis hun kunne mærke, at det jeg gjorde, ikke stemte overens med den viden hun har om, hvad der fungerer på børn.

Jeg kunne se på hendes ansigt, når der var noget, og så sagde Sophia det også med det samme. Det synes jeg er ærligt, troværdigt, fagligt og autentisk, og det giver mig endnu mere tillid til hendes rådgivning.

Det var dejligt at vide, at jeg havde et bestemt antal samtaler med hende. Jeg følte mig lettet og støttet allerede efter første gang, og jeg føler mig meget mere i ro nu end før.

Jeg kan mærke, at jeg håndterer min søn og skolen rigtigt nu. Jeg gør det godt, og den viden gør, at jeg ikke går i forsvar når min mand er uenig med nogle af mine valg ift. børnene. Jeg er blevet bevidst om mine værdier, at jeg for eksempel vælger at bruge tid på putning om aftenen af vores børn, og det ved jeg nu er super værdifuldt for dem - og det fortsætter jeg med. Og meget mere.

Jeg er let om hjertet og føler mig - for første gang - som en mor, der har godt styr på det. Og jeg ved, at jeg giver mine børn kærlighed og selvværd.

Jeg vil anbefale Sophias familierådgivningsforløb til andre - om det er hele familien eller blot for eksempel moren, der taler med Sophia, så er det en god investering i fundamentet i ens liv. Hvis ikke familielivet fungerer, så fungerer ens eget liv jo heller ikke.

Jeg kan mærke, at jeg har fået mere ro på mig selv og jeg er blevet mere selvsikker som mor. Jeg er ikke mere drænet af bekymringer og irritation som før. Det er en gave til mig og mine børn og mand. Jeg kunne sagtens forestille mig, at jeg ville tale med Sophia en anden gang, hvis jeg mærker, at noget fylder for meget, og jeg ikke lige kan se, hvad den rette løsning er”.

- Helene, har dreng på 7½ og pige på 1 år

Hvad siger andre om familierådgivning

“Sophia gav mig troen på og redskaberne til, at jeg kunne løse situationerne med min dreng, og denne ro vender jeg tilbage til, når jeg begynder at hidse mig op”

Jeg kontaktede Sophia, fordi jeg var i fysiske kampe med min 5½ årige dreng. Vi var hele tiden i konflikt om kravsituationer.

Jeg var meget ked af det, fik det fysisk skidt, blev stresset, og mit system kunne ikke klare al den konflikt. 

Sophia gav mig roen tilbage - jeg skiftede energi i min kommunikation da jeg fik tiltro til at jeg kunne løse det ved at rumme, ved at forstå og tale med min dreng.

Fra første dag ændrede hele vores kamp-stemning sig til at min dreng ville have en krammer i stedet for at slå.

Sophia gav mig troen på og redskaberne til, at jeg kunne løse situationerne med min dreng, og denne ro vender jeg tilbage til, når jeg begynder at hidse mig op.

Jeg valgte Sophia, fordi jeg søgte på den sætning, som jeg selv synes beskrev min situation: “magtkampe med mit barn”, og så landede jeg på Sophias blog, som ramte præcis min oplevelse. Jeg snakkede kort i telefon med Sophia og valgte et forløb.

Sophia hjalp mig, fordi hun gav mig en forståelse for, hvad der sker inde i min drengs hoved... Al anden hjælp jeg havde fået indtil da kørte altid på generelle familie/par dynamikker. Jeg manglede simpelthen at få specifik viden om, hvordan vi tackler vores dreng og hans voldsomme temperament.

Jeg kunne specielt godt lide, at Sophia skabte forståelse for, hvad der skete indeni min dreng, og så bagefter trak tråden helt ned på hverdag og adfærd; på hvad kunne jeg gøre dér og dér. Begge dele var lige vigtige. Og forståelsen har givet mig ro.

Forløbet er godt, fordi Sophia er anerkendende og nærværende. Hun lytter til din situation og hjælper dig. Jeg kan varmt anbefale forløbet hos Sophia - og har faktisk allerede gjort det”.

- Henriette Nørgaard                          
Har dreng på 5½ år og pige på 3 år


Få familierådgivning

Vil du gerne finde ud af, hvordan du hjælper dit barn, så dit barn ikke at går bananas hver gang, der er en konflikt? Hvordan du hjælper dit barn, så konflikterne ikke går ud over dit barns selvværd. Og vil du finde ud af, hvordan du kommer igennem konflikter uden at du selv går i spåner?
Så lad os tage en gratis afklarende samtale på et kvarter. Du kan selv finde en tid i min kalender, som passer dig.  Book en afklarende samtale

Lokale familierådgivning Sophia i Hillerød

Er det kun for os forældre, eller skal mit barn være med? 

Jeg anbefaler normalt, at dit barn er med første gang. Fordi det er rart for alle at blive hørt. Hvis børn er med, må de sige så lidt eller meget, som de vil. Når det er sagt, så er familier forskellige. Og måske er det bedst for lige præcist din familie, at dit barn ikke er med. Hvis du er tvivl, finder vi ud af det sammen i en afklarende samtale.

Du kan godt glæde dig, for med mig som familierådgiver, får din familie en allieret. Én der er der er på hele familiens side. 

Hvis du vælger det store eller det almindelige forløb, tilbyder jeg endda at komme hjem til dig familie første gang (hvis I bor på Nordsjælland eller i København). Fordi jeg ved, at det kan være rart for børn at mødes på deres hjemmebane.

Efter første gang mødes jeg normalt med forældre - altså uden at dit barn er med. Fordi det er de voksne, som har ansvaret for at starte og styre de forandringer, der skal ske i familien. Og så har dit barn fået givet sit besyv med.

Du kan også finde ud af, hvordan du når ind til dit barn - selvom I er midt en konflikt

Det starter med en afklarende samtale, så vi sammen kan finde ud af, hvad din familie har brug for. Samtalen varer et kvarters tid og er uforpligtende (og gratis).  Book en afklarende samtale

Familierådgiver Hillerød Udfordret med skærm, putning, skæld ud?

Sophia C.C. Rasmussen - familierådgiver og familieterapeut

Copyright sophiaccrasmussen.dk

Få færre konflikter i familien

Vil du gerne have færre
(og bedre) konflikter med dit barn i hverdagen?

Få fingre i min guide lige her.

Få min guide “Vejen til færre (og bedre) konflikter” plus mine nyhedsbreve med inspiration til dit familieliv ved at tilmelde dig her: